Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Sorina Gheorghiu a lăsat catedra pentru o mică afacere de suflet cu obiecte făcute manual

26 iulie 2021
Share:
aa529a7b-bcf4-45a2-9b13-d9e52ea8531d.jpg

Sorina Gheorghiu din Ploieşti a fost profesor mulţi ani, dar dragostea pentru lucrul de mână a determinat-o să lase catedra şi elevii pentru a se dedica confecţionării de obiecte frumoase fie că sunt bijuterii, fie obiecte decorative pentru casă. Din când în când la târgurile meşteşugăreşti la care participă, Sorina face demonstraţii de lucru manual şi învaţă copiii să îşi folosească imaginaţia şi îndemânarea pentru un obiect făcut chiar de ei.

https://youtu.be/ImdlmjEBxUI

"Pasiunea pentru lucru de mână o am de mică, de la bunica, la care îmi petreceam vacanţele în satul Bătrâni. Eu am terminat administraţie publică şi sunt profesor de meserie. Predam cultură civică şi educaţie plastică. Îmi plăcea foarte mult, dar după ce a apărut copilul eram mult timp plecată de acasă şi voiam să stau mai mult cu el. Lucram, croşetam câte ceva pentru mine şi familia mea. M-am băgat şi la maşina de cusut. Îmi plăcea să fac lucruri de mână, în general. O perioadă, vreo 4 ani, am făcut şi una şi alta,dar pe urmă mi-am dat seama că nu pot dezvolta mica afacere dacă mergeam la şcoală în continuare. Îmi plăceau mult târgurile şi în 2011 când a apărut Târgul de bunătăţi am mers peste tot unde era organizat. Făceam şi ateliere pentru copii. Îi învăţam să facă brăţări, tablouri cu decupaj şi mă bucur că şi acum la Sinaia mă mai salută câte un copil, acum deja mare", spune Sorina. 

Pe perioada pandemiei de Covid 19 cand târgurile au fost interzise, familia Gheorghiu a rămas doar cu salariul soţului. Dar Sorina nu a disperat, pentru că toate trec şi ştia că până la urmă va fi bine şi activitatea sa va intra în normal.

"Am încercat şi cu un mic magazin, dar este greu dacă nu ai cum să te cunoşti cu oamenii. M-am gândit şi la un magazin on-line, dar văd că cei care au nu sunt atât de încântaţi, deci tot târgurile rămân. Câteodată câştigi, alteori mai puţin, dar când e mai mult, pui deoparte! În pandemie am lucrat mult şi am avut cu ce veni la târguri atunci când au reînceput", povesteşte Sorina. 

Sorina face multe obiecte la comandă.

Dincolo de bani, Sorina se bucură că în fiecare zi face exact ce îi place şi asta se vede în plăcerea cu care clientele sale poartă bijuteriile create de ea.