Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Povestea Allday Natural: Cum a reuşit Iuliana Petrişor să îşi facă o marcă de produse cosmetice naturale, deşi ea nu are studii în domeniu!

19 iulie 2021
Share:
d27489ec-3761-4177-b2ad-bac44d5d53ea.jpg

Iuliana Petrişor are 42 de ani şi locuieşte împreună cu familia sa în judeţul Cluj. Dintotdeauna a acordat atenţie îngrijirii corporale şi a încercat să găsească produse cât mai prietenoase cu pielea şi neapărat sănătoase. Aşa că şi-a propus să facă un săpun din ingrediente naturale şi după ce i-a ieşit a căpătat curaj în a încerca şi altceva şi asta deşi nu are o pregătire în acest domeniu. În 2018, Iuliana a înregistrat marca prin care vinde produsele: Allday Natural România.

"Ideea a pornit de la un gel de duş cumpărat din comerţ care nu mi-a fost pe plac. Şi noi ne străduiam să mâncăm sănătos şi să ne îngrijim pielea sănătos. Citisem că pielea este cel mai întins organ al nostru şi că la spălare, 60% dintre elementele pe care le conţin produsele de îngrijire se absorb şi uitându-mă pe flacon mi-am dat seama că acela era un detergent chimic. Am zis că trebuie să fac ceva şi am început cu săpunul. Am luat de pe internet reţeta săpunului cu lavandă şi mi-a ieşit din prima. Procesul tehnologic ţine 6 săptămâni la săpunurile solide. Am aruncat tot din baie gel de duş, şampon şi am început să folosim ce făceam eu", povesteşte Iuliana.

https://youtu.be/UDVI4Sybmm0

Iuliana recunoaşte că nu are studii în domeniul cosmetic şi este şi acum casieră la CFR, dar asta nu a oprit-o să îşi urmeze visul. 

"După ce mi-a ieşit săpunul, m-am gândit să fac unt de corp pentru hidratarea după baie, pe urmă am făcut deodorant. La început toate reţetele erau de pe net, dar pentru că mi-au ieşit, m-a încurajat să doresc mai mult. Aveam în familie caz de cancer de sân şi mie îmi era teamă şi după ce aflasem că şi deodorantele pot provoca această boală, am fost şi mai determinată. Făceam produsele în borcănele micuţe şi dădeam şi la cunoştinţe, care erau încântate", explică Iuliana. 

Cum produsele erau apreciate de toţi cei care le încercaseră, Iuliana a decis să facă pasul hotărâtor şi a deschis o firmă prin intermediul căreia să vândă produse făcute de ea.

"Am ajuns la 9 tipuri de săpun: antibacterian, antiviral, argilă verde şi lemongrass. Am făcut pe urmă şampon cu acţiune foarte bună. Şi am început să facem analize. Pentru un singur produs dăm pe analiză 4.000 de lei cu dosar de siguranţă, analiză, notificări. Şi noi avem vreo 60 de produse. nu este nici simplu şi nici ieftin, dar îmi pladce mult. Noi lucrăm cu o doamnă chimist din Cluj Napoca şi totul e perfect: dosarele de siguranţă, furnizorii. Toate materiile prime sunt din import şi toate au certificate de siguranţă. Asta înseamnă preţ mai mare dar e vorba de sănătate. Chiar şi ambalajele au dovada că nu dăunează ingredientelor", spune Iuliana Petrişor. 

Brandul pe care au reuşit să îl dezvolte soţii Petrişor acoperă gama zilnică de îngrijire.

La început, Iuliana nici nu s-a gândit la profit. Era doar bucuroasă că poate veni cu produse naturale pe piaţa de cosmetice.

Chiar dacă vinde foarte bine din magazinul on-line, Iuliana va merge în continuare la târguri pentru că doar acolo clienţii pot testa produsele pentru a se convinge, uneori chiar pe loc, de calitatea lor superioară.