Video-Cum învață studenții din 8 centre universitare să devină antreprenori de succes

Vor să fie antreprenori încă de pe băncile facultăţii şi învaţă intens pentru a face faţă provocărilor ce îi aşteaptă. Este povestea a sute, poate mii de studenţi pentru care înfiinţarea propriei afaceri este singura opţiune profesională la care se gândesc. Şi pentru că România se poate dezvolta doar cu ajutorul unui mediu anteprenorial puternic, studenţii care îşi doresc să fie patroni sunt ajutaţi în acest sens prin tot felul de proiecte educaţionale.
Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti a găzduit cea de-a doua ediţie a proiectului „Societăţile antreprenoriale studenţeşti în România studenţilor creativi”. Proiectul a inclus dezbateri între antreprenori de succes şi studenţi, dar şi un simulator de afaceri prin care au fost simulate scenarii privind desfăşurarea activităţii unei organizaţii economice.
”Simulatorul a reprezentat o platformă electronică pusă la dispoziție de partenerul nostru în care studenții au jucat diverse roluri: manager financiar, manager de dezvoltare, de vânzări și au simulat niște scenarii în care mai multe firme întră în competiție pe o piață simulată dar cu multe asemănări cu piața reală. sunt tot felul de provocări și studenții nu se plictisesc. Este o modalitate de a se pregăti pentru mediul de afaceri. În general, studenții noștri se văd oameni de afaceri încă de la început, dar eu cred că este mai bine să stea sub o umbrelă, a cuiva cu experiență și pe urmă să își ia zborul pe cont propriu”, a explicat Gabriela Oprea, conferențiar doctor în cadrul UPG Ploiești.
Oamenii de afaceri experimentaţi înţeleg perfect necesitatea unui mediu de business cu mulţi jucători pe piaţă şi tocmai de aceea sunt interesaţi să ofere din cunoştinţele lor viitorilor antreprenori.
Irina Dogaru, director dezvoltare firmă training: ”Prin reprezentanții mediului de business, studenții își găsesc modele în carierele lor, iar sesiunile sunt pline de energie și studenții își exprimă părerile despre cum și-ar dori să fie un lider de organizație: empatic, uman, calm și cald”
Mulţi dintre studenţii participanţi au mai luat parte si la alte proiecte asemanatoare si deja şi-au format o idee despre afacerea pe care o vor iniţia imediat ce vor termina facultatea.
Acesta este doar unul dintre proiectele pe care le-a lansat UPG Ploieşti pentru formarea de viitori antreprenori, dar şi pentru formarea cadrelor didactice care să predea antreprenoriat la standardele cele mai înalte.
prof.univ.dr.Daniela Buzoianu, prorector UPG Ploiești: ”Derulăm trei proiecte lansate zilele acestea în UPG Ploiești, proiecte dedicate studenților, absolvenților și cadrelor didactice, care oferă tuturor posibilitatea de a-și îmbunătăți competențele în domeniul antreprenoriatului, leadership-ului, managementul proiectelor, managementul echipei. Proiectul Bursa Student antreprenor este finanțat din fonduri europene, proiectul ”Dezvoltarea Spiritului de Leadership pentru studenți și absolvenți”, finanțat din fonduri naționale și proiectul ”Societăţile antreprenoriale studenţeşti în România studenţilor creativi”finanțat tot din fonduri naționale la care participă studenți din 8 centre universitare din țară, nu numai din UPG”
UPG Ploieşti a atras studenţi din mai multe universităţi din ţară în acest gen de proiecte, tocmai pentru a le arăta viitorilor antreprenori că după ce deprind elementele necesare liderului, ulterior, este nevoie doar de curaj pentru a merge mai departe în cariera profesională pe care şi-o doresc.
https://www.youtube.com/watch?v=d4Ef0uKRnoI&feature=youtu.be