Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Pizza Shop Ploieşti a primit trei medalii la un concurs internaţional de pizza. Vezi de ce!

25 martie 2018
Share:
Pizza Shop Ploieşti a primit trei medalii la un concurs internaţional de pizza. Vezi de ce!

Ştiaţi că în Ploieşti puteţi mânca o pizza artizanală multiplu medaliată la un concurs internaţional de profil desfăşurat la Bucureşti? Este vorba despre produsul realizat de unul dintre cei mai buni pizzaiolo din România, tânărul ploieştean Eugen Cristescu, care a găsit  în echipa Pizza Shop Ploieşti terenul propice pentru a se dezvolta. Aşa de mult încât recent a obţinut trei medalii la Concursul Internaţional de Pizza organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ. (http://www.pizza-shop.ro/pizza-shop-ploiesti-3-medalii-de-aur-la-concursul-international-de-pizza/)

Eugen are 25 de ani şi un parcurs profesional demn de „viaţa bate filmul”. Tânărul este tinichigiu vopsitor, dar cum nu-şi găsea de lucru s-a angajat la o firmă de salubritate. A stat acolo câţiva ani, după care s-a angajat şi într-un centru comercial din Ploieşti pentru un ban în plus. Ştergea mesele când a fost reperat de unul dintre angajaţii unei pizzerii pentru că era harnic şi muncea cu dăruire. A devenit ajutor de pizzer după care...restul e poveste. A muncit mult şi a ajuns să câştige pe merit distincţiile de care vă povesteam la început.

Pizza Shop Ploieşti are şi ea o poveste frumoasă. Este ideea născută acum aproape un an, din dorinţa de a face o afacere cu produse de top, a unui ploieştean de 36 de ani, Gabriel Predescu.

„Facem singura pizza artizanală din Ploieşti. Folosim doar produse premium, aluatul napoletan este făcut de noi tot manual, întins manual, iar ingredientele care se pun pe pizza sunt şi ele alese cu mare grijă pentru ca produsul final să fie o experienţă de excepţie. Pentru ca o pizza să iasă ca a noastră inclusiv ordinea în care pui ingredientele contează. Apoi mai este şi cuptorul cu şamotă dublă, totul pentru a scoate altceva decât ce există pe piaţă”, explică Gabi.

[caption id="attachment_6455" align="alignnone" width="300"] Gabriel Predescu are 16 ani de experienţă în domeniul HoReCa[/caption]

 

Echipa de la Pizza Shop Ploieşti a fost pregătită de către Giulia Apa, cea care a fost numită recent "ambasador culinar al României" şi care este în top 3 chef pizzaiolo din România.

 

„Giulia ne supervizează când facem un produs nou şi fără avizul ei nu îl scoatem pe piaţă. De la ea am învăţat foarte multe şi dacă există dăruire şi la noi există din plin, poţi aplica cu succes ceea ce înveţi de la cei mai buni. În afara faptului că nu facem rabat la calitate, încercăm să fim creativi, să aducem mereu ceva nou. De exemplu, uleiul picant cu rozmarin, cel care se pune pe pizza. E o întreagă filosofie acolo, nu am luat un ulei de măsline din magazin şi gata, ci am creat chiar noi o reţetă (http://www.pizza-shop.ro/ulei-picant-cu-rozmarin-pizza-shop-ploiesti/).

Nu am vrut profit peste noapte şi m-a interesat să investesc mult în calitate, în dotări. Am 4 maşini cu care facem livrarea pentru că vrem ca produsul să ajungă repede. Spunem 60 de minute, dar în funcţie de zonă putem livra şi în 20 de minute, dar nu depăşim 60. Ştiu cum e să-ţi fie foame, să nu mai ai răbdare şi băiatul cu pizza să se lase aşteptat. De altfel de aici a şi plecat povestea Pizza Shop (http://www.pizza-shop.ro/blog/).Avem şi prăjituri cu brânză şi cu morcovi,  ambele făcute de noi. Nu suntem cei mai ieftini, că nici nu ne-am propus asta. Nu poţi să fii ieftin când aduci ingrediente premium”, spune Gabi.

Îl cred. Nu sunt mare amatoare de pizza, dar fiica mea este. Am schimbat atâtea produse din oraş în încercarea ei de a găsi cea mai bună pizza, încât am ajuns să le ştim pe toate. La fiecare a găsit plusuri, dar mai ales minusuri, prin comparaţie. Nici la Roma nu a fost prea mulţumită. „Blatul prea uscat şi subţire!”. Pizza de la Gabi a fost: „Super! Notează numărul să comandăm mereu!” (şi a testat doar Carnivora!!!) Mie mi-a plăcut pizza, am simţit fiecare bucăţică de salam, şuncă, mozzarela, fiecare cu gustul ei, dar mai ales sosul din roşii excelent. Şi cum ulei cu rozmarin a mai rămas, cred că o să-l încerc diseară pe nişte bruschette. Cât despre tortul cu morcovi...am mâncat ceva asemănător la Brugge într-un restaurant peste medie. Delicios!

Comanda a venit în 20 de minute, dar la ora asta probabil nici nu e aglomeraţie mare la comandat. Iar preţul... Mie mi se pare mic comparativ cu alte produse nici pe departe la fel de bune din oraş şi accesibil, deşi produsul este unul special. Aşadar recomand cu încredere Pizza Shop pentru gustul inconfundabil, pentru promptitudine, dar mai ales pentru povestea omului care a avut ocazia să facă orice altceva, dar a ales să facă pizza în oraşul său natal.