Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

"Colegiul antreprenorilor" îi învaţă cum se fac afacerile pe elevii şi studenţii care invaţă în Ploieşti

29 decembrie 2021
Share:
people-g6cf0b10d3-640-jpg-1640800819.jpg

Dacă eşti elev sau student în Ploieşti şi visezi să ai propria ta afacere, de acum poţi avea parte de consiliere gratuită în antreprenoriat. Asociaţia “Ai Carte” şi profesorul de contabilitate ploieştean Liviu Drăghici au lansat astăzi proiectul “Colegiul Antreprenorilor”, o platformă de educaţie antreprenorială construită ca parte a proiectului “ELAN -Elevi Antreprenori” in cadrul “Fondului pentru un viitor mai bun în comunităţi” finanţat de LIDL, coordonat de Federatia Fundatiile Comunitare din Romania si implementat in Ploiesti de Fundaţia Comunitară Prahova.

 

Scopul platformei este sa ii sprijine pe cursanti, elevi şi studenti care studiază în Ploieşti, să isi creeze si structureze o idee de afacere, in asa fel incat in viitor sa poata lansa o afacere reala. Platforma cuprinde 16 module care includ un suport de curs in format text si video, studii de caz prezentate de antreprenori din Ploieşti, dar şi din ţară, cât si exercitii pentru dezvoltarea unui plan de afaceri in vederea infiintarii unei firme reale.

 

In fiecare săptămână, marţi, va fi încărcat un nou modul pe platforma în asa fel incât cursanţii sa aiba la dispozitie o saptamana pentru parcurgerea modulului precedent si pentru rezolvarea exercitiilor din cadrul acestuia.


“Sunt cel puţin cinci motive pentru care ar trebui să te înscrii in Colegiul Antreprenorilor. Vei beneficia de un algoritm, un proces care face infiintarea si managementul unei afaceri mai usoare pentru tine; vei avea acces la informatii structurate si sistematizate pentru a reduce timpul necesar studiului individual; vei căpăta o privire de ansamblu asupra antreprenoriatului; vei descoperi povesti ale unor antreprenori locali, ca mine si ca tine şi cel mai important, vei fi parte dintr-o comunitate de antreprenori si viitori antreprenori”, a declarat Liviu Drăghici iniţiatorul proiectului.

 

Accesul in platforma este gratuit pentru elevii si studentii din Ploiesti. Celelalte persoane interesate se pot abona la newsletter si vor fi informaţi când accesul va fi disponibil şi pentru ei.

foto cu caracter ilustrativ