Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

"Ce m-au învăţat primii 4 ani de antreprenoriat"-scurtă analiză de business de la Magic 5

2 august 2020
Share:
"Ce m-au învăţat primii 4 ani de antreprenoriat"-scurtă analiză de business de la Magic 5

Partenerul nostru de la Magic 5, Marius Zinveliu, a sărbătorit, ieri, alături de colegii săi, împlinirea a patru ani de când a deschis atelierul de web design. Marius a făcut multe meserii la viaţa lui, iar când a decis să se lupte pentru propria firmă în care a cooptat mai mulţi prieteni să îl ajute avea tot felul de planuri şi speranţe pe care le are orice tânăr antreprenor la început de drum. Acum, după patru ani, Marius şi-a dat seama că multe nu au ieşit aşa cum îşi propusese pentru că nu a fost lăsat de legislaţie, de taxele şi impozitele apărute ca o avalanşă, şi că în general, pentru ca lucrurile să meargă bine cu orice pe lumea asta, este nevoie de mult timp şi răbdare. Pe blogul său, Marius a împărtăşit tuturor ce a învăţat el în aceşti patru ani. Noi le dorim băieţilor de la Magic 5 mult noroc în continuare şi la mulţi ani!

Citeste si: https://prahovaeconomica.eu/2018/02/07/cum-sa-ti-transformi-clientii-in-prieteni-povestea-de-succes-a-magic5-din-ploiesti/

Ce m-au invatat primii 4 ani de antreprenoriat

"Acum 4 ani am facut pasul si am deschis o firma. Aveam planuri, aveam vise, aveam idei si asteptari. Nu aveam insa de unde sa stiu ca ceea ce credeam eu ca o se intample nu are nici cea mai mica legatura cu ceea ce s-a si intamplat in realitate.

Magic 5 -  Atelierul de web design implineste, oficial, in 1 August, 4 ani de existenta. Iata ce am invatat eu pe scurt in acesti ani.

1. Statul o sa iti ia tot si o sa iti dea inapoi nimic.  Serios. Daca ai asteptari ca fiind cinstit, platind tot timpul corect si la timp, ca daca vei aduce plus valoare si nu te vei ocupa de evaziune, candva statul iti va intoarce favoarea....te inseli amarnic. Statul functioneaza cu banii mei si ai tai. Economia si capitalismul asta inseamna: sa iti asumi ca dai bani multi unui stat care nu iti spune ce face cu ei, iar tu sa incerci sa prosperi....daca poti.

2. Clienti mari-probleme mari, clienti mici-probleme si mai mari. In ultimii 4 ani am pierdut vreo 4 clienti din cei peste 100 pe care ii avem. Eu zic ca e un procent destul de mic si care ne valideaza cumva afacerea. Clientii mari au cerinte pe masura si cu putina disciplina vei putea sa faci fata si sa te descurci cu brio. Clientii mici insa, sunt de regula mai inchisi. Avem un caz recent in care un client, foare drag sufletelor noastre, a ales sa primeasca sfaturi de la fotograful de la nunta. Sfaturi in materie de web. Am inghitit in sec o data, a doua oara si am parasit relatia in momentul in care fotograful punea la indoiala atat onestitatea noastra cat si competentele, iar clientul nostru a preferat sa nu aiba vreo reactie.

Citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2019/01/20/site-afacere-magic5/

3. Echipa e totul! Cred foarte tare ca Magic 5 nu ar fi ajuns in anul 4 de existenta fara oamenii care au format si formeaza echipa. Cred foarte mult in faptul ca unii dintre colegii mei sunt cel putin la fel de patimasi cand vine vorba despre Magic 5 ca si mine, la fel cum cred ca au fost multi oameni care ne-au trecut pragul si nu au fost in stare sa se conecteze la ceea ce probabil a fost cea mai misto oportunitate din viata lor.

Cred foarte mult in loialitatea si asumarea pe care au demostrat-o de-a lungul timpului Teddy, Cosmin, Andu si Vlad si mai cred ca fiecare pas, fiecare discutie, fiecare greseala si fiecare reusita ni se datoreaza tuturor. Stiu ca Magic 5 nu inseamna doar cel ce a pus o semnatura pe actul constitutiv ci inseamna toti cei care au inteles ca in viata asta trebuie sa existe un echilibru, iar atata timp cat exista acest echilibru exista si Magic 5 si prosperitate (dupa taxele de la punctul 1)

4. Nu o lua pe scurtatura! Planurile mari au nevoie de timp sa se dezvolte. Nu ai sa vezi un copac cum ajunge la maturitate in 3 ani. Povestile despre afaceri care au atins cote ale succesului inimaginabile in doar cativa ani reprezinta o exceptie, nu o regula. Noi, ne-am dat timp sa gresim, sa invatam, sa exploram si sa crestem. Ce este si mai interesant insa, este ca am gasit acei parteneri de afaceri care sa creada in noi si care sa isi asume acest parcurs al nostru"

Citeste in continuare:https://zinveliu.ro/ce-m-au-invatat-primii-4-ani-de-antreprenoriat-magic?fbclid=IwAR3qiHtDOew0kYOYiiqQ-vIAQXd8JFgWnq28smuT6mO06ypLHWFuAIugaa8