Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

A fost actor, funcţionar în primărie şi director de sucursală bancară! Povestea de succes a consilierului Loredana Mocescu care a pornit într-o afacere investind doar în dezvoltarea personală

8 iunie 2017
Share:
A fost actor, funcţionar în primărie şi director de sucursală bancară! Povestea de succes a consilierului Loredana Mocescu care a pornit într-o afacere investind doar în dezvoltarea personală

Loredana Mocescu (38 ani) este consilier pentru dezvoltare personală, organizator de evenimente şi mai orice implică lucrul de fineţe cu omul. Mai este soţie şi mamă a doi băieţi, unul de 4, celălalt de 15 ani. Până să ajungă aici a fost actor, funcţionar în primărie şi director de sucursală bancară, şi tocmai de aceea, Loredana a ajuns să fie o persoană cunoscută în Ploieşti. Spune că a încercat totul pentru a vedea ce i se potriveşte şi că, deşi a fugit cumva de meseria mamei sale, care este educatoare, a ajuns să facă tot ceva în domeniul educaţional.

Eu o cunosc de câteva luni, dar am plăcut-o pe loc. Mi-am zis că am rezonat eu cu felul ei de a fi, dar am aflat cu bucurie că nu am fost singura şi că Loredana s-a făcut apreciată în multe cercuri şi grupuri. De fapt, îmi spune fără falsă modestie, că exact genul acesta de apreciere a ajutat-o în afacere. “Cunosc mulţi oameni din tot felul de domenii, oameni care m-au ajutat când am avut nevoie fără să ceară nimic în schimb. Fireşte că le voi întoarce favoarea atunci când ei vor avea nevoie de ajutorul meu. Cam aşa stau lucrurile de fapt în viaţă. Eu nu sunt genul concurenţial şi am crezut întotdeauna că există loc pentru toţi sub soare şi aşa am atras parteneri şi sponsori în proiectele mele”, spune Loredana.

În căutarea vocaţiei

Îmi sună telefonul şi-mi face semn din cap să răspund. Profită de timpul acesta să mai rezolve şi ea, tot pe telefon, nişte probleme ale unor prieteni. Mă scuz şi-i explic pe scurt că au fost capturaţi urşii care terorizau Cheia şi era important să răspund. “Ce viaţă ai şi tu, spune ea, nu te poţi plictisi! Ei, aşa am plecat şi eu din mai multe locuri de muncă. Căutam provocarea, altceva, ceva care să-mi ţină mintea ocupată şi care să-mi placă. De fapt îmi căutam vocaţia, fugind de meseria mamei, dar se pare că nu poţi fugi de rădăcini. Chiar am auzit asta la unul dintre evenimentele pe care le fac, de la un expert în educaţie, care spunea că noi greşim când încercăm să ieşim din acest tipar genetic şi că în cele din urmă ne vom desăvârşi într-un domeniu care nu ne este străin şi pe care l-am văzut în familie la unul dintre părinţi. D-aia e bine ca anumite meserii vocaţionale să rămână în familie ca moştenire. Îţi spun sincer, fugeam de domeniul educaţiei pentru că mama venea nervoasă şi obosită de la grădiniţă şi voia linişte nu să ne audă pe noi, pe mine şi pe sora mea adică, jucându-ne sau vorbind tare. În mintea mea de copil mi-am spus că nu e o meserie chiar frumoasă şi că mama nu e fericită cu ea. Acum înţeleg că pentru ea era foarte solicitant, dar că nu mai avea puterea să ne explice nouă asta”, povesteşte Loredana Mocescu.

Fiind un spirit iscoditor şi dornic de cunoaştere, Loredana a făcut mai multe lucruri în acelaşi timp mai toată viaţa. A terminat liceul şi a dat la română-franceză, dar în acelaşi timp s-a înscris şi la Şcoala Populară de Arte şi Meserii de la Palatul Culturii din Ploieşti la secţia teatru. “Am făcut trei ani din facultatea asta la Bucureşti, după care am dat aici la administraţie publică. Pe urmă am echivalat o parte şi am mers şi la facultatea de drept.

În paralel am mers înainte cu teatrul. Am făcut 8 ani de teatru şi am jucat chiar şi în piese puse în scenă la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, la Equinox sau la Alianţa franceză, piese în limba franceză. Am făcut chiar un workshop în franceză cu actorul, pe atunci, Radu Duda. Am vrut iniţial să dau la teatru, dar trebuia să depăşesc nişte limite pe care mi le impusesem singură şi peste care nu am putut trece la momentul acela. M-am oprit când am rămas gravidă cu primul meu copil şi pentru că era o sarcină cu risc am ales să nu mai joc, dar la facultate m-am dus în continuare. Am născut în mai şi în iunie am intrat în sesiune. Aveam şi bursă. Aşa am fost eu, un copil şi un tânăr mai serios”, râde ea.

 

De la primărie la bancă

Loredana s-a angajat în Primăria Ploieşti unde a stat 4 ani la Direcţia de Integrare europeană. Aici a ajutat la organizarea “Zilelor Ploieştiului” sau la” O zi în oraş fără maşină”. “ A fost o perioadă frumoasă, unde am avut mult de învăţat, dar mai ales am cunoscut mulţi oameni. În rest, mă plictiseam şi poate şi de aceea am plecat în 2007 şi m-am angajat într-o bancă. Era atunci un miraj să lucrezi în bancă. Nu am studii economice, dar am intrat pe post de consilier şi am învăţat. După un an şi jumătate eram deja manager de agenţie. Am fost chiar şi manager de sucursală. M-a ajutat foarte mult această experienţă. Am învăţat să mă descurc, să citesc acte contabile, să iau un bonus frumos dintr-o agenţie pe care o preluasem pe minus. Stăteam câteodată şi până la ora 21 la birou, dar nu pentru că eram obligată pentru că eram dedicată şi îmi plăcea. Era provocator, mult diferit de munca de la stat. Pe urmă am plecat în altă bancă pentru un salariu mai mare.

În 2015 am renunţat după ce, în calitate de director de sucursală care se ocupă de atragerea de clienți din zona de business, mi-am dat seama că îmi place foarte mult partea asta, emoţională. Tot vorbind cu antreprenorii observam că de fapt ei aveau în viaţa personală lucruri nerezolvate şi că afacerea lor era de fapt extensia lor ca oameni. Nu îi mergea afacerea pentru că el avea probleme neterminate sau neînţelese în viaţa personală. Şi am decis să lucrez pe partea aceasta ca să îi ajut mai bine”.

Loredana nu este psiholog şi nici nu îşi doreşte. “După trei facultăţi nu ar mai fi nicio problemă să mai fac una, dar nu asta îmi doresc”, spune ea. A fost la cursuri de dezvoltare personală şi şi-a obţinut tot felul de competenţe care o ajută să lucreze cu oamenii. De fapt, spune ea, tocmai faptul că nu e psiholog îi aduce pe mulţi oameni la ea. “Mă şi gândeam că psihologii se confruntă cu o problemă de mentalitate generală, adânc înrădăcinată, evident greşită. Oamenii cred că merg la psiholog dacă au mintea bolnavă şi mulţi fug de această etichetă. Eu nu dau sfaturi, nu am competenţa să fac asta, doar ascult şi încerc să indic cumva o cale pe care de fapt persoana o vede singură din discuţia cu mine”.

"Am investit foarte mult în mine!"

Afacerea pe care o are acum a plecat de la zero investiţie financiară. “Am investit doar în mine, pentru că tot timpul sunt la zi cu tot ce se află nou în acest domeniu al formării personale. Există cursuri şi seminarii la care mă duc mereu, am făcut şi cursuri on-line din Franţa, gratuite. La evenimentele pe care le organizez chem experţi de la care am ce învăţa şi eu şi cursanţii, dar învăţ foarte mult chiar de la cursanţi. Nu fac evenimente gratuite pentru că atunci când nu plătesc pentru ceva oamenii nu înţeleg valoarea acelui lucru, dar asta nu înseamnă că nu am anumite înțelegeri sauparteneriate cu cursanţi care vin gratuit. Întreb-ce ştii să faci? Poze, (fotografia de copertă este realizată de Sorina Elena Bătrânca, cea cu care colaborez ) prăjituri, etc. Păi ajută-mă şi te alegi şi cu recomandări. Aşa creştem împreună. De fapt eu nu-mi fac reclamă. Recomandarea este cea mai bună reclamă în domeniul acesta!

Crede-mă, eu nu ies pe minus de la evenimente, pentru că sunt deschisă tot timpul la colaborări şi cumva am avut noroc mereu şi am găsit sponsori şi parteneri serioşi şi interesaţi de ceea ce fac. Se poate trăi din asta dacă te implici şi cauţi mereu ceva nou, dacă tu personal te dezvolţi. Banii au venit ca o consecinţă, pentru că mie îmi place foarte mult ce fac. Fac consiliere pentru dezvoltare personală, dar nu mai mult de cinci şedinţe, pentru că nu sunt Algocalminul nimănui. În general, problemele care îi aduc la mine pe oameni ies singure la suprafaţă din discuţii. Pe urmă ei trebuie să facă schimbări pentru că doar aşa vor avea rezultate. Îmi place ce fac pentru că nu trece nici măcar o zi în care să nu primesc un mesaj de mulţumire. E frumos!”

În ajutorul părinţilor

Deși a așteptat un an de zile formarea în educator parental, a reușit să aducă și la Ploiești cel mai eficient program psiho-educational Circle of Security.

“Este programul meu de suflet, nu întâmplător este supranumit și Harta iubirii! Kent Hoffman, inițiatorul programului Cercul Siguranței, a adus anul trecut și în România cea mai de succes metodă de parenting din lume! De la sfârșitul lunii martie și până acum au încheiat acest program 4 grupe de părinți și cadre didactice (38 de adulți)!” Cei care au participat la acest curs s-au arătat foarte încântaţi la final, aşa că Loredana îi așteaptă pe toți părinții să învețe împreună harta iubirii micuților lor!

Tot la capitolul evenimente pe 15 iunie de la ora 18.00 a invitat-o pe Bota Alina să povestească tuturor mămicilor care își doresc să înceapă o afacere, dar și acelor mămici care sunt la început de drum cu propria lor afacere, cum să își transforme visul în realitate într-un mod practic!

“Vă așteptăm și pe voi mămici sau tinere care vă doriți să învățați ABC-ul unui business creat inteligent! Sunt convinsă că veți pleca acasă cu desaga plină de resurse și inspirație pentru a porni pe frumosul drum al antreprenoriatului!"

Loredana este educator parental, antrenor de viaţă, vorbitor motivaţional, consilier dezvoltare personală şi de business, dar şi consultant/trainer şi life coach de ThetaHealing .