joi , 21 ianuarie 2021
Acasă / Afaceri / Video: Povestea din spatele magazinului cu lavandă de la Sinaia. O familie întreagă pune suflet în fiecare produs aromat!

Video: Povestea din spatele magazinului cu lavandă de la Sinaia. O familie întreagă pune suflet în fiecare produs aromat!

Membrii unei familii din localitatea Bonţida, din judetul Cluj, muncesc zi de zi pentru o afacere aromată care le aduce multe satisfacţii. Anca Şerpar lucra în industria cosmeticelor şi cum bunicul avea un teren numai bun de cultivat lavandă, ea s-a gândit că există bazele perfecte pentru o afacere în jurul căreia să adune întreaga familie. Prahovenii se pot bucura de produsele naturale fie cumpărând online, fie mergând la magazinul din Sinaia. 

“Ideea a venit de la o discuţie între prietene. Hai să facem ceva. Asta se întâmpla prin 2009. La momentul ăla nu erau multe culturi de lavandă şi nu ştiam foarte multe despre plante. iniţial am cultivat pe o suprafaţă de 2.200 de mp. În 2010, investiţia iniţială a fost de 2.000 de euro: cu plante şi lucrări. Dar pe urmă ne-am dezvoltat şi mai mult şi acum avem peste 50 de specii de lavandă: mov, albă, roz, argintie, chiar şi galbenă şi fiecare are specificul ei şi calităţile ei. Am aflat care se poate adapta la condiţiile de climă de la noi din ţară şi aşa am cultivat. Eu, mama şi fetiţa mea suntem structura de rezistenţă pentru că am crezut încă de la început în povestea asta frumoasă, dar încet-încet i-am lipit şi pe ceilalţi tată, frate, cumnată. Acum suntem 6 inşi care se ocupă de asta. Fiecare membru al familiei face câte ceva pentru afacerea Lavandă Lola. Suntem împărţiţi pe departamente: tata si fratele meu întreţin cultura, eu şi mama ne ocupăm de vânzare şi promovare, fratele şi soţul meu distilează, lucrăm toţi când recoltăm, nu prea sunt perioade moarte. Facem câteva intervenţii pe an, dar mereu suntem în brazdă pentru a aduna buruienile, iarna intrăm pe producţie, sunt târguri, evenimente. Este un flux continuu. Este o afacere din care trăim toţi şi e bine!”, explică Anca.

 

Din lavandă se pot face multe produse, nu numai cosmetice, dar Anca şi-a dat seama că cel mai bine pentru a reuşi este să facă ceea ce ştie deja, aşa că s-a axat doar pe acest domeniu. Şi cum lanul de lavandă atrăgea turiştii ca un magnet, iar zona este una pitorească, familia Ancăi a construit imediat lângă cultură, o pensiune agroturistică. Vânzarea produselor se face în magazine fizice, dar şi online, iar targurile sunt un instrument foarte bun de promovare.

“Facem produse în cantităţi mici pentru că vrem produse proaspete să se bucure clienţii: pentru ten avem toate produsele, dar sunt şi produse pentru corp: unt de corp, cremă, cremă pentru călcâie crăpate, plus multe alte produse care nu sunt cosmetice. Lavanda este o plantă minune din care poţi face foarte multe! Noi nu vindem plante vrac că nu ne ajunge. Totul merge pe produs finit”, spune Anca.

În afara produselor cosmetice, familia clujeană mai face din lavandă superbe aranjamente florale, odorizant de încăperi, lumânări parfumate, sare de baie parfumată cu ulei de lavandă dar şi sirop cu lavandă, ghimbir şi vanilie.

Verifică şi

Cinci compactoare noi ale Rosal vor încerca să ridice eficient gunoiul din rampele blocurilor din Ploieşti

După ce în urmă cu o lună, primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a ameninţat Rosal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *