sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Afaceri / De unde porneşte succesul în afaceri? Sfaturi de la consultantul Răzvan Tudor

De unde porneşte succesul în afaceri? Sfaturi de la consultantul Răzvan Tudor

Clubul de networking din Ploieşti a împlinit 3 ani de existenţă, motiv pentru care membrii fondatori au organizat un eveniment de business networking la care au participat peste 200 de persoane. Plecând de la motto-ul „Afacerile se fac între oameni”, Clubul de networking a încercat şi de data aceasta să aducă împreună antreprenori, freelanceri, oameni în poziţii de conducere în diferite firme. În cadrul evenimentului, pe scenă au urcat trei vorbitori, oameni care au propria afacere sau care ţin cursuri despre afaceri şi care s-au lovit de anumite piedici din care au învăţat câte ceva. Fiecare şi-a povestit experienţa trăită şi a tras concluzii despre care cred că i-ar putea ajuta şi pe alţii.

Răzvan Tudor susţine cursuri de networking bazate pe experienţa personală în acest domeniu atât din punctz de vedere al antreprenorului, cât şi al angajatului sau al freelancer-ului. Răzvan este unul dintre promotorii conceptului de management al riscului in Romania. Economist cu o experienta vasta, din care peste 18 ani doar in managementul riscului si instrumente financiare derivate, Răzvan Tudor a spus la Ploieşti că “networkingul creşte speranţa şi durata vieţii datorită integrării sociale”.

“Întrebarea fundamentală pe care începi să ţi-o pui în momentul în care le ai pe toate este: cui trebuiesc eu oare? Răspunsul ţi-l dai în momentul în care vezi o grămadă de oameni în jurul tău care are nevoie de tine şi o grămadă de oameni în jurul tău cărora le pasă de tine”, a explicat Tudor.

Succesul în afaceri porneşte exact de la grija pe care o manifeşti pentru cel de lângă tine. “Timpul este foarte valoros, pentru tine, pentru partenerul tău de afaceri, iar în momentul în care acorzi atenţie, dai ce nu poate să dea oricine altcineva. Atenţia asta contează şi contează chiar dacă după ce ai scanat persoana din faţa ta ţi-ai spus că nu îţi poate oferi prea mult. O să rămâneţi surprinşi să aflaţi că cei mai importanţi conectori pe care îi cunosc sunt oamenii de la care te aştepţi cel mai puţin: coafeze, maseuze,portari, femeile care fac curăţenie în casă, şoferi. Oamenii ăştia prin natura profesiei lor reuşesc să cunoască foarte bine pe cei cu care interacţionează şi ar putea să-ţi faciliteze o întâlnire, o discuţie cu oamenii care te interesează”, spune Răzvan Tudor.

Este foarte important ca tu ca persoană să te simţi bine în pielea ta, să sugerezi încredere. “În momentul în care m-am simţit bine eu cu mine şi m-am dus la evenimente având doar scopul să mă întâlnesc cu oamenii, să socializez cu ei, nu cu gândul la afaceri, au venit doi-trei oameni cu propuneri de afaceri. La întâlnirile de networking nu mergeţi niciodată cu mentalitatea de vânzător. Sar putea să dea rezultate dacă sunteţi suficient de perseverent la un moment dat, dar dacă vreţi ca asta să funcţioneze prin natura relaţiei pe care o dezvoltaţi, trebuie ca acel potenţial client să vă placă. Să vrea să se mai întâlnească încă o dată cu voi şi să aibă ceva în comun ca să vă puteţi povesti nişte lucruri” a explicat vorbitorul.

Totodată indiferent de statutul vostru, dacă vreţi mai mult pe plan profesional, este foarte important să aveţi un cont de Linkedin pentru ca oamenii să vă găsească uşor.

“Profilul pe Linkedin îţi permite să fii vizibil şi să păstrezi o legătură la distanţă cu oameni cu acre ai putea să cultivi relaţii, dar timpul fizic nu îţi mai permite. Aşa cum construieşti un profil personal şi funcţinează, pentru că oamenii te angajează, la fel se întâmplă şi în zona de business. Cu cât eşti mai atent ce faci în zona aia, eşti vizibil. Nu e cea mai bună metodă, nu e singura, dar la mine a funcţionat. Merită să-i acordaţi atenţie!”, a încheiat Răzvan Tudor.

Verifică şi

Video-Uite ce mobilă găseşti la Mobella Home Concept din Ploieşti! Magazinul s-a deschis azi!

Grupul Mobella a deschis la Ploieşti, Mobella Home Concept, un magazin pe trei niveluri cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *