Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Povestea KIM Ploieşti. Vicenţiu Corbu oferă soluţiile cele mai eficiente pentru creşterea companiilor

29 iulie 2021
Share:
Vicentiu+Corbu+2.jpeg

Ploieşteanul Vicențiu Corbu (38 ani) se poate mândri pe drept cuvânt că a reuşit prin firma sa, KIM, să dezvolte soluţii software care simplifică substanţial procesele multor companii româneşti, dar şi străine. Iniţial a introdus în piaţă tehnologia NFC, un mod de comunicare wireless care permite dispozitivelor să comunice între ele prin unde radio, atunci când sunt apropiate. Încurajat de experienţa şi reuşita de până acum, Vicenţiu şi-a propus să ajungă şi în pieţe din Vestul Europei sau Asia.

Concret, firma lui Vicenţiu se ocupă cu implementarea unor soluţii care conduc la  eficientizarea companiilor şi la atragerea de noi clienţi. Primul pas este digitalizarea proceselor.

https://youtu.be/Bu3m9eHpReA

"Noi automatizăm procese astfel încât să creştem eficienţa şi vizibilitatea asupra actiunilor şi produselor lor, dar ceea ce face compania noastră cel mai important este că le dă clienţilor posibilitatea de a-şi deschide noi afaceri. Prin soluţii care se aplică inteligent pe anumite fluxuri pot oferi mai departe clienţilor lor noi zone de valoare adăugată. Dacă vorbim de o companie de servicii de mentenanţă-până acum singurul lucru era să facă fizic mentenanţa la anumiţi clienţi, dar acum prin soluţiile noastre ei pot găsi alţi clienţi cărora le oferă o platformă intuitivă şi simplu de utilizat prin care acei clienţi îşi pot vedea în timp real toate operaţiile care sunt făcute în companiile lor, pot integra automat sistemele lor ERP existente cu noi soluţii şi practic îşi pot automatiza procese. Asta îi ajută prin faptul că între un furnizor de servicii care vine fără o soluţie bine făcută şi unul care oferă soluţii bune, normal că va fi ales cel din urmă. Procesul de automatizare începe cu a şti. Adică din a-ţi trece datele în format analogic în cel digital. Deciziile vor fi luate după datele din format digital, pentru că nu putem să îmbunătăţim un proces fără a avea toate datele în format digital. Oamenii din proces sunt foarte importanţi, dar trebuie să ne bazăm pe date din sistem nu din memoria unui singur om", explică Vicenţiu. 

La debutul activităţii în afacere, Vicenţiu recunoaşte că a greşit mult, dar că doar aşa putea învăţa. A cerut ajutor şi a depăşit momentele critice. Vicenţiu a înţeles că e nevoie de o asociere pe partea de marketing şi asta s-a dovedit a fi un success.

"Asocierea a venit după 8 ani, dar a adus ceea ce e foarte important: viziunea pieţii pe care noi nu ne concentram. Am ţinut să avem lângă noi oameni buni care au trecut deja prin toate etapele"

În primii trei ani a mers în paralel şi cu afacerea sa care era la început în 2012 şi cu locul de muncă pe care îl avea într-o companie franceză. În 2015 ştia deja ce urma să facă. 

 

"Avem contracte chiar şi din 2013, 2015, 2018 care se tot dezvoltă şi aici au fost oamenii care au avut încredere în noi şi cărora le mulţumesc"

Implementarea soluţiilor software se pretează în orice activitate economică.

Înainte de a-şi deschide propria firmă, Vicenţiu Corbu implementase proiecte foarte importante în lume, ca angajat al unei firme cu capital francez. O parte din echipa de acum este reprezentată de foşti colegi cu care a simţit că poate lucra.

Procesul de digitalizare nu este un proces finit, spune Vicenţiu şi trebuie continuat atâta vreme cât compania respectivă există. În următorii 5 ani, Vicenţiu vizează extinderea activităţii pe pieţe externe.

Pandemia de covid 19 a fost pentru Vicenţiu doar un motiv de a găsi noi soluţii. Chiar dacă proiectele în derulare au fost sistate în prima perioadă a pandemiei, vicenţiu nu s-a gândit să apeleze la şomaj tehnic, ci a accesta programul IMM Invest prin care a crescut forţa de vânzări şi a modenrizat întreaga aparatură de calcul din firmă, ceea ce a condus la o creştere în livrarea soluţiilor.