Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Povestea de succes a Claudiei Iordache, unul dintre cei mai căutaţi psihologi din Ploieşti

11 octombrie 2016
Share:
Povestea de succes a Claudiei Iordache, unul dintre cei mai căutaţi psihologi din Ploieşti

În afara familiei, toţi i-au spus Claudiei Iordache că nu va face nimic cu psihologia. Că nu va reuşi să trăiască din asta şi că nimeni nu are nevoie de psihologi. Şi chiar dacă ar avea, cum ar reuşi ea, un copil dintr-o familie modestă, să-şi  deschidă propriul cabinet?  Claudia era însă învăţată cu provocările vieţii, aşa că a avut încredere în ea. Şi a reuşit!

Claudia Iordache este unul dintre cei mai căutaţi psihologi din Ploieşti şi chiar dacă e tânără, având doar 31 de ani, oamenii o recomandă şi altora impresionaţi de calităţile pe care le are în această meserie. Cabinetul din centrul oraşului este deschis de trei ani şi tânăra psiholog nu mai ştie cum să facă programările pentru a-i cuprinde pe toţi cei care vor să fie ascultaţi şi ajutaţi. Programul Claudiei începe dimineaţa la 7, iar la 8 deja este în trenul spre Bucureşti, acolo unde de la ora 11 intră în direct la Digi 24 TV.

În afară de psiholog, Claudia este şi interpret mimico-gestual şi chiar dacă o veţi vedea mică, într-un colţ de ecran, cu ajutorul ei, multe persoane care nu aud, înţeleg ştirile. „La 14 sunt înapoi la cabinet şi până la 20 ascult oamenii. Este o meserie frumoasă, care îmi aduce multe satisfacţii- sufleteşti în primul rând, atunci când reuşesc să îmi aduc clienţii la răspunsurile pe care le caută. Am urmat un traseu lung şi cu multe provocări ca să ajung aici. M-am perfecţionat continuu şi nu m-am mulţumit cu puţin. Părinţii mei sunt surdo-muţi şi tocmai datorită lor cred că sunt aşa de descurcăreaţă. Eram mică şi trebuia să fiu peste tot intermediarul lor cu ceilalţi oameni. Când eşti copil trebuie să te impui ca adulţii să te ia în seama, dar când faci asta zi de zi, prinzi experienţă. Nu eram o familie cu posibilităţi materiale cum aveau alţi colegi de-ai mei, trăiam patru inşi din salariul lui tata, de tehnician dentar. Şi eu şi sora mea, care este medic stomatolog, am reuşit în viaţă pentru că părinţii noştri ne iubesc foarte mult şi ne-au învăţat să fim cinstite şi să muncim pentru tot ce avem, dar mai ales ne-au spus că au încredere în noi şi că putem să facem tot ce ne propunem. Asta contează foarte mult pentru un copil-să ştie că este susţinut necondiţionat şi să fie mereu încurajat!”, povesteşte Claudia.

Inclusiv meseria şi-a ales-o tot în circumstanţe care au legătură cu familia ei. În liceu, Claudia şi-a dat seama că are anumite lipsuri în limbaj, cuvinte care ar fi trebuit să vină din mediul familial. „Eram introvertă şi chiar dacă acum nu se vede asta, pe vremea aceea aşa eram. Dar în primul an de facultate am depăşit aceste probleme. Am început să citesc mult şi am simţit în cele din urmă că mi-am găsit locul. Am terminat facultatea şi am început să fac cursuri de inspector pentru resurse umane. Am terminat două mastere-unul în psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale şi altul în psihologie clinică. Am devenit şi formator în limbajul mimico-gestual , iar timp de trei ani am lucrat într-un ONG pentru persoane cu deficienţe de auz. De anul trecut sunt interpret mimico-gestual la Digi TV şi asta mi se pare cu adevărat o realizare mare. După prima zi, când am venit acasă, tata m-a luat în braţe şi mi-a zis că a înţeles ştirile. Îţi dai seama ce a însemnat asta pentru mine?!”, spune Claudia Iordache.

În afară de toate acestea, nu ştiu de unde şi-a mai găsit timp şi pentru a fi formator timp de doi ani într-un proiect naţional prin care a învăţat mulţi dascăli limbajul mimico-gestual, să organizeze evenimente sociale la JCI, unde anul viitor va fi şi preşedinte, să organizeze alături de o echipă 11even Experiences, evenimente social şi motivaţionale sau să consilieze 100 de femei din Prahova, victime ale violenţei domestice.

Cabinetul şi l-a deschis după ce a primit o bursă de 2.000 de lei în urma unui proiect. „Au urmat şi alte proiecte şi am simţit că trebuie să risc şi să fiu propriul meu stăpân. Am economisit, pentru că nu aveam bani cât ar fi trebuit, dar am şi fost ajutată de familie şi prieteni. Am avut temeri, începutul a fost greu, ca orice început, iar cei din jurul meu, în afară de familie, mi-au spus constant că psihologia nu funcţionează. Tuturor le-am demonstrat că e nevoie doar să-ţi doreşti foarte mult ceva şi să munceşti pentru acel lucru şi lucrurile bune se vor întâmpla. Oamenii au nevoie de psihologi pentru a depăşi anumite momente grele din viaţa lor şi în ultima vreme mulţi au trecut de ideea aceea învechită că nu ai ce căuta la psiholog dacă eşti un om sănătos la cap. Eu tratez sufletul, iar dacă sufletul se îmbolnăveşte şi trupul se poate îmbolnăvi”, spune Claudia.

Pe de altă parte, tânăra nu îşi doreşte nimic care să nu poată fi atins-vrea să participe în continuare la proiecte sociale, să întâlnească oameni frumoşi pe interior, să cunoască lumea şi mai ales să-şi păstreze energia cu care poate face toate acestea.