Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Izolarea cu spumă poliuretanică: o alegere excelentă pentru un viitor sustenabil al locuinței tale

16 septembrie 2023
Share:
izolare-cu-spuma-poliuretanica-webp-1694876415.webp

Într-o lume plină de mituri și dezinformări despre diferitele metode de izolare termică, acest articol își propune să lămurească odată pentru totdeauna de ce izolarea cu spumă poliuretanică reprezintă o investiție eficientă și durabilă pentru locuința ta. Bazat pe cercetări și studii de caz furnizate de experții de la Izo-House.ro, textul de mai jos demontează trei mituri comune și evidențiază beneficiile superioare ale utilizării spumei poliuretanice, de la performanță crescută și durabilitate pe termen lung, până la eficiența și mai ales eficientizarea costurilor.

Înfrângerea mitului:

Performanța superioară a spumei poliuretanice


Spre deosebire de părerile învechite care plasează spuma poliuretanică la același nivel cu vata bazaltică în termeni de izolare, studiile au arătat că varianta cu celulă închisă a spumei poliuretanice are un coeficient de izolare de până la cinci ori mai bun. Deasemenea, varianta cu celulă deschisă a spumei poliurtanice, mult mai ieftină de altfel, ere propietăți cel puțin silimare în materie de coeficienți energetici. Cei de la IZO-HOUSE.ro afirmă că 'Spuma poliuretanică cu celula dechisă  sau închisă are factorul de transfer termic –  λ = 0.022 - 0.038 W/m*K, " în secțiune de Întrebări frecvente despre spuma poliuretanică de la ei de pe site.

Durabilitate extinsă:

Spuma poliuretanică rezistă testului timpului


Contrar zvonurilor, spuma poliuretanică nu se degradează rapid. Experții de la Izo-House confirmă că, datorită tehnologiei avansate de pulverizare și aderență perfectă la suprafață, acest tip de izolare poate dura până la cinezeci de ani fără să își piardă din proprietăți.

Investiție inteligentă în spuma poliuretanică: Costul și eficiența


Chiar dacă prețul inițial al spumei poliuretanice poate fi mai mare comparativ cu alte materiale de izolare, economiile pe termen lung sunt incomparabile. Fără necesitatea suporturilor suplimentare și cu un coeficient de performanță constant peste ani, investiția inițială se justifică deplin.

Izo-House.ro își propune să aducă consumatrilor casnici și nu numai, mult mai multă claritate când vine vorba despre izolarea cu spumă poliuretanică, dărâmând mituri și furnizând date concrete care atestă superioritatea izolării cu spumă.
Dacă vizați o casă performantă astăzi, mâine și pentru deceniile ce urmează, alegeți înțelept: izolația cu spumă poliuretanică este investiția cea mai bună pe care o puteți face.

Pentru toți cei interesați de izolarea termică, hidroizolația și izolarea fonică, sfatul experților este clar: înainte de a lua o decizie, consultați informații din surse sigure și de la companii care sunt transparente în comunicare și nu au nici o problemă în a pune la dispoziție un portofoliu de clienți care se bucură deja de serviciile lor.

Făcând alegerea corectă, vă veți pregăti locuința pentru un viitor sustenabil, eficient și confortabil.

Informațiile pentru acest artcol au fost furnizate de echipa Izo-House, brand specializat pe izolările cu spumă poliuretanică al Syrano Construct din Băcoi, Prahova.