Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Afacere parfumată: săpunurile Zain, un cadou de calitate, făcut cu suflet!

10 decembrie 2018
Share:
Afacere parfumată: săpunurile Zain, un cadou de calitate, făcut cu suflet!

Sărbătorile de iarnă sunt încă un prilej de a oferi cadouri, dar mai ales de a fi pus în situația de a găsi cea mai bună idee de cadou. Dacă ați epuizat magazinele cu haine, încălțăminte, parfumerii etc, ați putea să vă aplecați atenția spre un cadou natural care să încânte pielea și mirosul.

Violeta Marinescu creează și vinde săpunuri făcute manual, dar și alte articole cosmetice încă din 2011. În timp, și-a perfecționat tehnica, a lărgit gama produselor, a investit în aparate de birotică cu care să facă cele mai frumoase ambalaje, și-a făcut un site, și-a cumpărat un aparat de fotografiat și a învățat să facă cele mai reușite poze produselor și a căutat continuu cele mai bune unturi, arome și uleiuri esențiale pentru ca produsele Zain să fie cele mai bune.

”Eu am văzut la bunica mea cum făcea săpunul, atât că ea prepara la cald. Se puneau toate ingredientele în oală și se fierbeau. Se folosea grăsime animală. Eu folosesc metoda la rece și desigur, nu pun untură, ci unturi de cea mai bună calitate, pe care le comand online din Franța și Germania, și uleiuri: ulei de masline  de cocos, de palmier, de ricin, unt de cacao. Săpunurile Zain pot conține, în funcție de model, unt de shea, de cocos, lapte de soia, iaurt din lapte de capră, cacao, ulei de avocado, ulei de argan, plante medicinale, suc de morcovi, miere, gel organic de aloe vera, așadar ingrediente naturale, la care nu adaug conservanți sau coloranți artificiali.

Cât despre arome, bunica punea plante de mentă, salvie, mușețel, eu pun arome naturale care țin mult mai mult. În plus, parfurmurile sunt foarte diversificate cuprinzând atât amestecuri florale, cât și fructate, cu condimente etc. Folosesc și uleiuri esențiale, dar pentru anumite săpunuri. În perioada aceasta merg foarte bine săpunurile și cremele cu miros de scorțișoară, portocale, vanilie”, explică Violeta Marinescu.

La început, aceasta a făcut două tipuri de săpun pe care le promova pe la târguri și expoziții. În timp, a ajuns la peste 20 de tipuri de săpun, cu arome și design diferit, dar s-a extins și pe creme de corp, de față și de mâini, hidratant pentru buze, parfum solid, scrub exfoliant, ceramică parfumată sau uleiuri de masaj.

”Vara se vând foarte bine mărturiile pentru diverse evenimente-nunți, botezuri etc. Torn săpunul în forme cu tematica pe care o doresc clienții, dar multe detalii, ca frunzuliețele sau petalele florilor ieșite în relief le fac manual. Pe unele chiar am adăugat bobocei uscați de trandafir, care arată foarte bine și miros plăcut. Acord foarte mare atenție detaliilor și clienții fac diferența. Și când spun detalii, mă refer la tot: săpunul care are o poveste, cutia în care este ambalat, iar dacă e vorba de un pachet mai mare, cu apă de trandafiri, creme și săpun le aranjez în așa fel și le decorez, astfel încât să dau o tentă de vechi, romantică. Și mă bucur că aceste detalii chiar sunt apreciate, deci nu muncesc degeaba. De fapt, totul e o pasiune și se vede”, spune producătorul.

După șapte ani, Violeta Marinescu nu poate spune că are o afacere cu profit constant. ”De aceea am și serviciu, pentru că nu vreau să depind de comenzi. Sunt și perioade când săpunul nu se vinde, în general când sunt vacanțe și oamenii sunt plecați. Oricum ar fi, este o pasiune și nu intenționez să renunț, indiferent cât de greu ar fi. Am clienți fideli care m-au recomandat și altora și vând exclusiv online, nu mai am de ce să merg la târguri. Mă promovez pe Facebook și este foarte bine, pentru că oamenii văd pozele si vor produse! Mă bucur că ceea ce iese din mâinile mele se bucură de succes, că cei care au încercat odată un săpun sau o cremă Zain, au revenit! Săpunul ține foarte bine, dacă nu e lăsat în apă și ajungi să desfaci mai multe pentru că te plictisești de aceeași aromă luni în șir. Am pe stoc puține produse, fac pe comandă în general, dar să știți că un săpun cu cât este mai vechi cu atât este mai bun”, explică Violeta Marinescu.

Eu am încercat mai toate produsele și sunt chiar de calitatea superioară. Nu usucă pielea, ba mai mult, o hidratează. O singură problemă au: arată atât de bine, încât cu greu te înduri să le folosești!