duminică , 7 martie 2021
Acasă / Afaceri / Video-Povestea de succes a Irinei Arsene, recrutor de forţă de muncă: “În fiecare zi învăţ lucruri noi pentru că dezvoltarea afacerii ţine de dezvoltarea mea!”

Video-Povestea de succes a Irinei Arsene, recrutor de forţă de muncă: “În fiecare zi învăţ lucruri noi pentru că dezvoltarea afacerii ţine de dezvoltarea mea!”

Ploieşteanca Irina Arsene are 42 de ani si este antreprenor, antrenor de dezvoltare personala şi consultant de analiza comportamentala. Irina are o firmă de recrutare de forţă de muncă, Maxi Media Performance, de care este foarte mândră, dar face multe alte activităţi legate de ceea ce îi place cel mai mult: comunicarea cu oamenii. Fiecare zi este o provocare pentru că, spune ea, încearcă să găsească pentru companiile partenere cei mai buni angajaţi. Asta presupune multă atenţie la interviuri, dar Irinei îi plac oamenii şi îi place să comunice cu ei. Pentru a veni în sprijinul clienţilor săi, ea a investit mult în sine: a mers la multe cursuri de dezvoltare personală şi de comunicare eficientă.

„Am terminat facultatea de jurnalism, care nu are o foarte mare legătură cu ceea ce fac acum. Mi-am dorit mereu să lucrez în presă. Am lucrat câţiva ani într-un studio cinematografic (n.r. Buftea) pe urmă alţi câţiva în vânzări, în mai multe bănci. În 2016 mi-am deschis firma de plasare de forţă de muncă. M-a ajutat foarte mult experienţa din bancă pentru că eram mereu instruită şi motivată cum să aduc oameni în echipă. Nu mi-am dorit să fiu propriul stăpân pentru că îmi plăcea confortul pe care îl dă lucrul într-o companie mare, dar fetele mele creşteau şi îmi doream să am mai mult timp pentru ele. Este multă responsabilitate să ai afacerea ta, dar îţi poţi gestiona timpul aşa cum îţi doreşti tu şi în plus, îţi poţi stabili ţintele pe care le vrei tu. Eu de exemplu, vreau doar să pot trăi liniştită din munca mea şi să mă bucur din ceea ce am acum. Am obiective, sunt calculată şi organizată, dar nu mă grăbesc. Mă bucur de munca mea aşa cum este şi îmi găsesc timp pentru mine şi fete”, povesteşte Irina.

Mărturiseşte că şi-a dorit mereu o carieră profesională de succes şi că de ani de zile îşi ajuta prietenii să îşi găsească locuri de muncă mai bine plătite sau potrivite pentru ei.

„Când s-a terminat colaborarea cu banca mi-am făcut o listă cu ce ştiu eu cel mai bine să fac şi ce îmi place. Colaboram deja cu cineva pe partea de dezvoltare personală şi vedeam că e nevoie de aşa ceva, adică de recrutori de forţă de muncă şi am îndrăznit. De-a lungul anilor am avut multe de învăţat”, spune Irina Arsene.

Pentru a raspunde cerintelor clientilor săi, Irina a urmat cursuri de tot felul care sa o dezvolte personal si profesional.

„După ce am citit prima carte de dezvoltare personală în urmă cu 20 de ani eram convinsă că oricine urmează paşii aceia poate reuşi în viaţă. Fireşte că nu e aşa, dar mergând la multe cursuri şi citind mult mai mult, mi-am dat seama că primul pas este să ieşi din zona de confort şi să vrei mai mult pentru tine. Încă de când lucram în bancă, am vrut să fiu un exemplu pentru echipa mea şi după serviciu mă duceam la cursuri de dezvoltare personală în Bucureşti. Nu a fost uşor, că stăteam cu gândul la copii, care erau singuri acasă, dar s-au văzut efectele imediat: în înţelegerea mea, comunicarea cu ceilalţi şi mai ales în rezultatele muncii mele. Cred că e foarte important să investeşti în tine. Întotdeauna răspunsul este mai întâi în noi şi pe urmă în afară. Nu e uşor la început, pentru că trebuie să înlocuieşti obiceiurile vechi cu disciplina”, spune Irina.

Pentru ca potrivirile candidaţilor cu posturile să fie cât mai bune, Irina merge în companiile care angajează să vadă chiar ea condiţiile de muncă. În acest fel îşi poate da seama mai uşor dacă o persoană s-ar potrivi cu anumite rigori, dacă ar face faţă unor echipe, utilaje etc.

„Am urmat cursurile organizaţiei internaţionale John Maxwell şi pe baza acestora am obţinut şi contracte de consultanţă în firme unde mă duc şi vorbesc cu oamenii, identific anumite probleme şi îi ajut să nu îşi dorească să plece din firmă, de exemplu. Am învăţat foarte mult despre tipurile de personalitate şi asta mă ajută foarte mult în tot ce fac. Această organizaţie are ca scop principal ridicarea nivelului de leadership la nivel mondial, cu integritate. În fiecare zi mă instruiesc pe platformele John Maxwell Team, on-line, şi încă înainte de pandemie. În ţară suntem 1.500 de membrii, iar la nivel mondial 160.000. Principalele teme pe care le abordăm în cursuri sunt vânzările, dezvoltarea afacerii, vorbit în public, comunicare, coaching etc. În fiecare zi învăţ lucruri noi pentru că dezvoltarea afacerii ţine de dezvoltarea mea!”

Şi pentru că vorbitul în public trebuie exersat în permanenţă şi pentru că îi plac copiii, Irina merge periodic să ţină seminarii pe diverse teme de dezvoltare personală în faţa elevilor de gimnaziu şi liceu.

„Eu şi colegii mei din organizaţie mergem de două ori pe an, sau aşa ar trebui, că eu mă duc mai des, atunci când sunt invitată, în şcoli şi licee, unde le vorbesc copiilor despre teme de dezvoltare personală. Profesorii sunt foarte deschişi şi la fel elevii. Eu nu sunt psiholog şi nu mă duc să le spun chestii în această calitate. Le spun lucruri din ceea ce am învăţat eu şi învăţ şi eu de la ei. Acum mă duc la cluburi de sport, de când nu se mai fac cursuri la şcoală. Tema care îmi place cel mai mult este stima de sine, pentru că de aici pleacă totul. Copiii de astăzi au nişte poveri uriaşe de dus. Au povara socială, postează, pozează într-un anumit fel, îmbrăcămintea, toate acestea sunt impuse de societatea la care ei vor să adere. Vor să fie acceptaţi şi atunci se înhamă la astfel de lucruri greu de dus. Este important ca eu,  când mă duc în faţa lor, să nu îmbrac haine de profesor, de om care le ştie pe toate. Sunt doar o persoană care a învăţat câte ceva şi le spun şi lor, pentru că mie mi-ar fi plăcut foarte mult la vârsta lor să fi aflat astfel de lucruri. Copiii nu au învăţat că au voie să greşească, că nu trebuie să fie perfecţi pentru că din greşeli învăţăm. Le spun mereu că teama de a nu greşi ne ţine pe loc pe toţi”, povesteşte Irina.

Irina îşi doreşte sa performeze în domeniul ei, deşi recunoaşte că e mulţumită de felul în care s-au aşezat lucrurile pentru ea. Chiar dacă cei mai mulţi antreprenori se plâng de timpul limitat pe care îl au în afara firmei, Irina crede că modul în care se organizează îi permite să facă tot ce îşi propune.

„În general, companiile cu care am contracte caută forţă de muncă calificată pe meserii în care se găsesc din ce în ce mai greu profesionişti. Vor experienţă şi mulţi candidaţi nu au. Sunt căutaţi sudori, electricieni, mecanici, ingineri etc. Pentru multe meserii căutate nu prea se mai găsesc oameni, peste 10 ani chiar cred că o să fie o problemă. O altă problemă este seriozitatea angajaţilor. Sunt şi unii care işi fac vizita medicală vin 2-3 zile şi gata, nu le mai place. Niciunui angajator nu-i convine să califice o persoană la locul de muncă, după care aceasta să plece în altă parte!”, spune Irina.

Irina Arsene vede lucrurile bune din orice i se întâmplă şi este convinsă că afacerea ei o să se dezvolte odată cu propria dezvoltare la care munceşte neîncetat.

 

Verifică şi

Video-Artistul florist Laura Drăghici îşi doreşte să organizeze la Ploieşti un Festival al Florilor

Laura Drăghici este la bază economist şi mulţi ani a fost director în bancă. Asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *