vineri , 29 mai 2020
Acasă / Afaceri / Video-Poveste cu aromă de Provence. O farmacistă din Ploieşti prepară creme pe bază de lavandă după reţete proprii

Video-Poveste cu aromă de Provence. O farmacistă din Ploieşti prepară creme pe bază de lavandă după reţete proprii

Chiar dacă nu ați călătorit în Franța, în regiunea Provence, ați văzut cu siguranță imagini cu lanurile nesfârșite de lavandă. Câmpuri mov, aromate, de pe urma cărora fermierii au afaceri prospere. Lavanda este o planta fantastică, având foarte multe proprietăți benefice pentru sănătatea omului indiferent de modul în care este preparată. De plăntuța aceasta mov s-a îndrăgostit și Cristina Voinea, o farmacistă de 29 de ani din Ploiești care prepară crème având la bază lavanda.

“Aromă de lavandă este un brand în care am ăncercat să îmbin toată partea de aromoterapie, de senzorialitate, texturi şi cunoştinţele mele de farmacist. Reţetele îmi aparţin şi singură prepar cremele. Am învăţat în facultate, dar am încercat să adaptez la cerinţele actuale, pentru că noi în facultate preparam cu lanolină şi vaselină. Gama conţine două, trei creme de corp pe bază de ulei esenţial de lavandă şi apă de lavandă, respectiv trei creme de faţă care se pliază pe fiecare tip de ten şi tratează micile imperfecţiuni ale tenului: ten cu tendinţă la îngrăşare, cu mici coşuri etc. Evident, cei care se ştiu alergici la lavandă, trebuie să se abţină să folosească orice pe bază de lavandă”, îmi explică Cristina Voinea.

Cremele costă în general 50 de lei şi nu au termen de valabilitate decât de trei luni. Aroma şi textura sunt însă atât de fine încât cu greu ar putea crede cineva că nu se vor termina mai repede.

Totodată, Cristina a adus săpunuri din Franţa, din Marsilia, tot pe bază de lavandă pentru că, spune ea, “cei care le prepară o fac la fel ca mine, manual şi din ingrediente naturale sută la sută”.

Investiţia iniţială a fost de 1.000 de euro şi a însemnat echipament special pentru preparare, realizarea unei camere speciale potrivită cu normele sanitare în vigoare unde sunt preparate cremele şi ingredientele aduse din Provence.

Află întreaga poveste în interviul de mai jos, iar dacă vrei să testezi produsele poţi intra pe pagina de facebook a brandului Aroma de lavanda.

 

 

 

Verifică şi

Termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepțional, care să permită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *