joi , 28 mai 2020
Acasă / Afaceri / Târgul cu bunătăți și dichisuri vă așteaptă la Sinaia de mâine!

Târgul cu bunătăți și dichisuri vă așteaptă la Sinaia de mâine!

Dacă aveți drum prin Sinaia sau chiar v-ați propus un weekend la munte, văveți delecta cu bunătățile naturale și delicioase, alături de dichisurile create de artiști talentați și dăruiți din Târgul cu Bunătăți și dichisuri, chiar în centrul stațiunii.  Târgul începe pe 29 martie, adică mâine și se termină duminică, 31 martie. 

”La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata, dar și brânzeturi maturate mai bine de 6 luni, făcute din lapte românesc, din zona Caraș Severin, dupa rețelele unui italian priceput, stabilit în satul Tirol din Banat. Mierea, zacusca și murăturile, gemurile si dulcețurile numai bune de consumat în post sunt puse la loc de cinste lânga covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă.

Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat, alături de specialitățile din păstrăv afumat- zacusca și cărnații vor fi pe placul gurmanzilor.

Sigur, în târg fiecare va găsi ceva pe placul lui, mult mai multe decât cele descrise mai sus, mai ales că întâi se degsută, apoi de povestește și de abia la sfârșit se cumpără.

Așa cum v-au obișnuit organizatorii, la TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI vă așteaptă, în afară de producatorii de preparate naturale sau tradiționale, și artiști handmade făuritori de produse de calitate manufacturate în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile realizate cu migală: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantație proprie, piese de vestimentație innobilate cu tehnica impâslirii lânii, tablouri din fir continuu de sârmă, bijuterii din pietre semiprețioase, ii transilvănene și chimire, dar și genti din piele de inspiratie secuiască.

Nu trebuie să ratați standul în care își vor prezenta creațiile copiii de la Centrul Rezidential de tip familial din Brebu, mai exact obiecte de decor din hârtie și sticlă reciclate care pot decora cu cinste locuința oricui.

Bunătăți, dichisuri, delicatese, migăleli, specialități, gourmet, meșteșug, găteli. Temperaturi pozitive, domeniu schiabil premiat, zăpadă perfectă pentru schi, soare cât cuprinde pentru relaxare, străzi cu case istorice spectaculoase, muzeu, aer curat, cinematograf. Așa ar putea arăta un week-end perfect, la Sinaia”, ne asigură organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Verifică şi

Termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepțional, care să permită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *