marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Afaceri / Condiţii pentru programul de restructurare şi reconversie a plantaţiilor viticole

Condiţii pentru programul de restructurare şi reconversie a plantaţiilor viticole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) informează potenţialii beneficiari cu privire la programul de restructurare/ reconversie a plantaţiilor viticole conform ordinului nr. 1508/ 2018. Solicitanţii pot fi producătorii viticoli, persoane fizice sau juridice care deţin şi/ sau exploatează suprafeţe de viţă-de-vie cu soiuri nobile.

Acţiuni eligibile:

  • Reconversia soiurilor
  • Reamplasarea parcelelor viticole
  • Replantarea ca urmare a defrişării din motive sanitare
  • Modernizare

Acordarea sprijinului necesită elaborarea de către solicitanti a unui plan individual.

–           Suprafaţa minimă a planului să fie de 0.50 ha

–           Suprafaţa minimă a parcelei înainte şi după reconversie să fie de 0.10 ha

–           Materialul săditor folosit să fie din categoria biologică admisă de legislaţie

–           Este interzisă utilizarea de materiale recuperate (şpalieri, tutori, sârmă)

–           Suprafaţa maximă a planului pentru persoane fizice neînregistrate fiscal este de 20 ha, iar pentru persoanele înregistrate fiscal 200 ha.

Toate programele de restructurare/ reconversie vizează exclusiv înfiinţarea şi modernizarea plantaţiilor de viţă-de-vie destinate producerii strugurilor pentru vinuri.

Toate programele de restructurare/ reconversie se realizează în baza unui proiect tehnic şi a unui deviz de cheltuieli. Proiectele se vizează de staţiunea de cercetare – dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie din zonă.

Pentru lucrările efectuate în regie proprie, costurile se stabilesc utilizând valorile prevăzute în devizele – cadru întocmite de ICDVV Valea Călugărească.

Solicitantul va demonstra cu documente justificative efectuarea costurilor.

Beneficiarii sprijinului financiar care abandonează sau defrişează plantaţiile înfiinţate prin programele de restructurare/ reconversie în primele 10 campanii viticole de la finalizarea planurilor, vor returna sumele plătite, precum şi dobânzile aferente. De asemenea, beneficiarii au obligaţia de a depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită sau nu plăţi directe.

Pentru perioada 2019 – 2023, planurile individuale de depun în sesiune continuă la Direcţiile pentru Agricultură judeţene, iar cererile de finanţare se depun în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării planurilor, la sediile centrelor judeţene APIA.

 Pentru detalii suplimentare, puteţi consulta site-ul oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: www.apia.org.ro sau telefon APIA Prahova 0735877506.

comunicat de presa APIA

Verifică şi

Cinci compactoare noi ale Rosal vor încerca să ridice eficient gunoiul din rampele blocurilor din Ploieşti

După ce în urmă cu o lună, primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a ameninţat Rosal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *