marți , 26 mai 2020
Acasă / Afaceri / AFLĂ ce proiecte de mediu pregăteşte Rafinăria Petrotel Lukoil până în 2021

AFLĂ ce proiecte de mediu pregăteşte Rafinăria Petrotel Lukoil până în 2021

Conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil a organizat cea de-a doua ediție a dialogului public cu autoritățile din județul Prahova, eveniment care a avut loc la sediul Camerei de comert si industrie Prahova si care a reunit reprezentanti ai mai multor institutii din judet. Cu aceasta ocazie, a fost prezentat noul director general executiv al rafinăriei ploieștene, Aleksey Kovalenko, care a prezentat proiectele viitoare ale companiei.

Aleksey Kovalenko: “Lucrez in compania Lukoil, in industria petrolului si gazelor, din 1992 și sper că toata experienta acumulata de mine in acesti ani, imi va permite sa dezvolt rafinăria Petrotel Lukoil, bineinteles respectand institutiile din Prahova si interesele colectivului pe care il voi conduce. Vreau sa punctez doua proiecte mari: modernizarea instalației de cocsare, în valoare de 72 de milioane de dolari, proiect ce va reduce la zero emisiile de proces, si constructia unui nou complex de recuperare a sulfului, în valoare de 29 milioane de dolari, care va reduce la zero eliberarea accidentală de oxizi de sulf, ambele având termen de finalizare în 2021″. 

 

Directorul rafinariei a precizat ca in perioada 2015-2018, Lukoil a facut investitii la Petrotel in valoare de 92 de milioane de dolari, in instalatii menite sa reduca emisiile poluante.

La eveniment a fost prezent si seful directiei politici regionale a companiei Lukoil care a ținut să mulțumească autorităților locale pentru implicarea în astfel de evenimente.

Vladimir Gherasimov, seful  Directie politici regionale Lukoil: “Multumesc administratiei locale si doamnei prefect pentru că sunt alături de noi. Împreună am constatat că este o idee foarte bună acest format de dialog public, util ambelor părți”.

Pentru perioada 2019-2021, compania Lukoil va investi in rafinaria ploiesteana 131 de milioane de dolari.

Mădălina Lupea, prefectul judetului Prahova,  a salutat proiectele sociale  realizate si anul acesta de rafinărie: plantare de copaci, ajutorarea bătrânilor şi copiilor din centre de plasament, investiţii în parcuri şi muzee si a declarat că speră ca si pe viitor compania sa investeasca in comunitate.

La eveniment au fost prezenti din partea autorităţilor locale Teodora Marin, city managerul Ploieştiului, Vasile Pătraşcu, vicepreşedintele CJ Prahova, Alexander Tyurin – Consilier Economic, Ambasada Federatiei Ruse in Romania, directorul general executiv, inginer şef Dan Dănulescu, precum şi reprezentanţi ai LUKOIL ROMANIA, dir.gen. Victor Jumbei, Felix Dragu, directorul  LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE și Alexandr Fedorov, directorul LUKOIL ENERGY& GAS.

Verifică şi

Termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepțional, care să permită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *