sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Afaceri / Gustul Greciei într-un magazin online din România administrat de un doctor inginer în IT

Gustul Greciei într-un magazin online din România administrat de un doctor inginer în IT

De câţiva ani, românii preferă Grecia pentru petrecerea concediului vara. Insula Thasoss e la doar 650 de km de Ploieşti, de exemplu, şi poţi ajunge mai repede decât ai pleca la Timişoara. În afara apei de un albastru turcoaz şi a peisajelor care îţi taie răsuflarea, românii iubesc mâncare grecească. Şi asta se poate vedea inclusiv din multitudinea restaurantelor cu specific grecesc, deschise peste tot la noi.

Grecul Nikos Manolis a venit în România din 1988 pentru a învăţa la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Dar nu a mai plecat acasă. S-a căsătorit şi şi-a deschis o afacere cu delicatese greceşti pe care le vinde online, chiar dacă la bază este doctor inginer în IT.  Grecilor le curge sânge de negustor prin vene aşa că Nikos a simţit că e rostul unei mici afaceri cu produse de nişă din ţara sa. În această afacere, soţia româncă îi este mereu aproape.

„Aducem produse din toată Grecia. Ulei de măsline şi măsline din Creta, gemuri şi dulceţuri din Centrul Greciei, condimente din insule, miere de cimbru, săpunuri naturale, bomboane de ciocolată sau fructe trase în ciocolată sau tablete deosebite, şerbet, rahat cu arome deosebite, oţet balsamic. Tot timpul înnoim sortimentul şi căutăm lucruri deosebite”, explică Nikos.

Pentru a promova produsele, acesta merge la târguri prin ţară. Oamenii gustă bunătăţile sale şi se îndrăgostesc de ele cu gândul la vacanţa petrecută în Grecia.

„Chiar dacă sunt produse deosebite, am încercat să ţinem preţurile la un nivel potrivit pentru ca oricine să poată cumpăra. Am făcut un studiu astfel încât să găsim producători care să ofere calitate optimă, dar cu preţuri accesibile, iar noi am pus un adaos mic şi folosind metodele de vânzare online putem menţine aceste preţuri accesibile. 40% dintre clienţi sunt cei care au mai cumpărat şi altă dată de la noi şi ne sunt aproape. În afară de profit, noi suntem mulţumiţi că oamenilor le plac produsele pe care le promovăm. Este foarte important că noi, ca popoare, ne asemănăm, la religie şi obiceiuri, iar de când cu deschiderea turismului spre Grecia, românii ştiu ce produse avem. Logo-ul nostru este „Veniţi şi întâlniţi Grecia prin gustul ei!”, iar preţurile sunt exact aceleaşi pe care le găsiţi şi acolo”, spune Nikos.

Când vor fi mai mulţi clienţi, grecul are de gând să deschidă în Bucureşti şi un magazin, dar cheltuielile să fie scoase nu din majorarea preţurilor, ci din vad mare de vânzare.

Până atunci, produsele pot fi găsite pe greektaste.ro, dar şi la târgurile dedicate minorităţilor care se mai organizează şi în Ploieşti. 

Verifică şi

Video-Uite ce mobilă găseşti la Mobella Home Concept din Ploieşti! Magazinul s-a deschis azi!

Grupul Mobella a deschis la Ploieşti, Mobella Home Concept, un magazin pe trei niveluri cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *