miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Afaceri / Video-Tu când ai făcut ultima dată un cadou angajaţilor? Sfaturi de management eficient de la Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane

Video-Tu când ai făcut ultima dată un cadou angajaţilor? Sfaturi de management eficient de la Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane

Şi la locul de muncă, oamenii au nevoie să se ştie valorizaţi. De aceea un şef bun va şti că este bine să fie mereu în mijlocul angajaţilor, să-i încurajeze, să-i felicite sau să îi impulsioneze, după caz, dar şi să le arate fiecăruia în parte că el contează mult în firmă prin oferirea de cadouri. Există câteva tehnici de fidelizare ale angajaţilor care trebuie aplicate atunci când compania îşi doreşte să-şi păstreze oamenii, dar şi să aibă productivitatea crescută. Dacă ai mulţi angajaţi e destul de greu să poţi intra în contact cu fiecare, dar pentru asta poţi delega pe altcineva.

Citeşte pe aceaşi temă şi :https://prahovaeconomica.eu/2017/09/12/video-premierea-la-locul-de-munca-ar-trebui-sa-se-faca-dupa-criterii-stabilite-de-la-inceput-sfaturi-de-management-eficient-de-la-iulian-ionita-consultant-in-resurse-umane/

Dacă nu poţi să o faci tu ca şef, măcar să o facă altcineva din echipa ta. Pentru asta ai manageri, supervizori, team lider sau brigadier. Pentru un eveniment deosebit care poate fi ceva major în viaţă, de genul căsătorie, botez, e frumos să afli de el şi să faci un cadou. Când m-am căsătorit eu, patronul organizaţiei în care lucram pe atunci nu a venit personal, dar mi-a trimis un cadou. A însemnat o surpriză plăcută pentru mine. Ulterior am aflat că era o procedură în firmă şi că aşa primeau toţi angajaţii în anumite momente. Nu e un efort foarte mare să faci asta, dacă vrei să-ţi ţi oamenii aproape. Vorbim de lucruri utile ca un aparat de fotografiat, aspirator, telefon sau orice altceva, dar pentru angajat înseamnă mult, se simte valorizat.

Ştiu un preşedinte de bancă care a aflat de la departamentul de resurse umane că femeia de serviciu îşi dorea o anumită lustră pe care i-a făcut-o cadou de ziua ei. Închipuiţi-vă bucuria şi satisfacţia acelei femei care a primit ceea ce îşi dorea de la preşedintele băncii! În toată această poveste să-ţi pese de oameni e lucrul cel mai important, de fapt. Plecând de aici poţi face în aşa fel încât să-i fidelizezi”, e de părere Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane.

În România, spune Ioniţă, lucrurile au început să se schimbe, având în vederea criza de forţă de muncă în mai multe sectoare de activitate.

„Patronii au început să se gândească la modalităţi prin care să-şi ţină oamenii aproape. Cum nu sunt oameni în piaţa muncii, cei pe care îi avem trebuie ţinuţi aproape în forme diferite. Şi o să ajungem să-i ţinem aproape fără să fim falşi, şi fără să mai avem comportamente şmechereşti sau autoritare”, explică consultantul.

Cadourile pe care un şef poate să le facă sunt diferite, dar întotdeauna sunt bine primite. Există organizaţii care oferă sprijin financiar pentru decesul din familie, chiar dacă e vorba despre socru, de exemplu, altele care oferă o vacanţă pe an împreună cu familia pentru angajaţii cu rezultate bune, alţi patroni asigură cursuri de perfecţionare, altele decât cele prevăzute pentru fişa postului, (cursuri de arta fotografica, de gastronomie etc). Există firme care oferă o zi liberă cu ocazia zilei de naştere a angajatului, iar altele care marchează acea zi printr-o petrecere mică pentru acel angajat. Companiile mari au de multe ori acel avizier cu angajaţii lunii şi chiar dacă poate părea comunist, este o formă prin care oamenii se simt valorizaţi şi care îi face pe de o parte să nu vrea să părăsească firma respectivă, dar şi să fie mai buni la locul de muncă.

 

Iulian Ioniţă are 39 de ani şi este certificat Life Orientation, Human Synergistics, Learning International şi practicant NLP, CPI – California Psychological Inventory si MAB II, doua din cele mai eficiente unelte din psihometrie. Iulian şi-a început cariera în vânzări pe diverse poziţii pornind de la agent de vânzări, la şef de echipă,  apoi manager de filială, ulterior  la manager de vânzări regional pentru companii precum: Interbrands Nestle, Aquila, Overseas. Când a simţit că menirea lui este să facă altceva, şi-a dat demisia şi a pornit de la zero în resurse umane. A lucrat ca trainer intern, trainer coordonator, dar şi ca freelancer pentru companii prestigioase precum Achieve Global, MDI-Training Romania. A ocupat pozititii ca Training Manager pentru WNS Global Services sau Coordonator al HR Field  Business Partners la Kruk Romania. Iulian Ioniţă se ocupă acum, de construirea si livrarea celor mai bune soluţii de dezvoltare pentru clienţii din corporaţii, organizaţii care urmăresc să-şi profesionalizeze angajaţii pentru a-i creşte sau a-i face eficienţi pentru business.

 

Verifică şi

Video-Sînziana Rădulescu te ajută să te îmbraci corect şi îţi curăţă şifonierul de articole nepotrivite!

Sînziana Rădulescu are 32 de ani şi spune cu bucurie că este consultant în materie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *