marți , 14 iulie 2020
Acasă / Afaceri / 242 de afaceri din Prahova vor fi finanţate prin Programul Start-Up Nation

242 de afaceri din Prahova vor fi finanţate prin Programul Start-Up Nation

Prahovenii se situează pe locul 10 într-un clasament naţional al celor care au accesat Programul Start-Up Nation. 530 de afaceri ale unor prahoveni au fost înregistrate în acest program, dintre acestea 242 sunt finanţabile în limita bugetului. Alte 288 sunt afaceri rămase în aşteptarea pentru etapele următoare ale programului. Ministerul pentru Mediul de afaceri apreciază că rata potenţială de suces pentru aceste firme este de 45,66%. 

Antreprenorii care au vârste sub 35% sunt în proporţie de 55%, iar vârsta medie per total este în jur de 37 de ani.

Reprezentanţii firmelor aflate în așteptare pot spera că se vor retrage anumiți solicitanți dintre cei finanţabili sau din motive obiective nu vor putea accesa fondurile. Ilan Laufer, şeful Ministerului pentru Mediul de Afaceri a declarat că va solicita o suplimentare de fonduri de la Guvern, însemnând fonduri europene nerambursabile, ce pot fi accesate în mediul urban.

Programul Start-Up Nation editia 2017 are un buget total alocat de 1,7 miliarde de lei, din care 500 milioane lei sunt credite bugetare pe partea de fonduri europene nerambursabile, pe care statul le distribuie beneficiarilor din mediul urban, în afară de București-Ilfov. 1,2 miliarde de lei sunt credite de angajament, pe care Guvernul va trebui să le asigure din bugetul de stat, printr-o rectificare bugetară.

În conformitate cu procedura perioada de semnare a acordurilor de finanţare va trebui să se încheie până pe 27 septembrie 2017, dar ministrul speră că în două săptămâni să înceapă semnarea contractelor de finanţare. 

“Planul de afaceri a fost simplu, a fost un document pe care cei care au aplicat au putut să-l completeze şi cu un consultant şi fără şi cred că acest lucru ar trebui să fie un exemplu pentru toate programele. Perioada de finanţare cu cei care se califică, sunt eligibili, va începe în aproximativ două săptămâni. Totul se întâmplă electronic, online, inclusiv certificarea, conformarea,  descertificarea, OK-ul care se va da în registrul unic electronic. Procedura prevede un termen de 5 zile de la închiderea sesiunii de înregistrare. Deci fiecare dosar va fi înregistrat și punctat și va primi un număr de identificare”, a declarat Ilan Laufer .

Mai jos aveţi statisticile referitoare la prima etapă a programului:

Verifică şi

Video-Sînziana Rădulescu te ajută să te îmbraci corect şi îţi curăţă şifonierul de articole nepotrivite!

Sînziana Rădulescu are 32 de ani şi spune cu bucurie că este consultant în materie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *