Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Unde ne distrăm în acest sfârşit de săptămână în Prahova şi împrejurimi! Vor fi festivaluri cu mâncare bună, târguri şi evenimente pentru copii

14 septembrie 2023
Share:
audience-1850665-1280-jpg-1694700197.jpg

Sfârşitul de săptămână 15-17 septembrie vine cu multe evenimente destinate relaxării şi bunei dispoziţii. Sunt festivaluri în Prahova, dar şi evenimente în Bucureşti la care puteţi ajunge uşor. 

Vineri de la ora 20.00, la Eden Dream Garden puteţi merge la deja cunoscuta petrecere retro cu DJ Papee. Intrarea este liberă. 

Vineri, de la ora 18.00, la filarmonica din Ploieşti are loc un concert folcloric de excepție, primul concert folcloric al stagiunii 71. 

Sâmbătă, la Ploieşti,  între orele 11.00-18.00, publicația on line INFO PLOIEȘTI CITY împreună cu Asociația Antreprenorilor de Fapte Bune și Asociatia Sindrom Down Ploiesti în colaborare cu Baza Sportivă ”Kiru Sport” Ploiești vor organiza evenimentul caritabil JUMP PENTRU COPIII CU DOWN.
Evenimentul va avea loc la Baza Sportivă ”Kiru Sport” Ploiești (Sala Sporturilor-Parcul Regele Mihai I -intrarea dinspre strada Eroilor). Vor avea loc momente de muzică live, momente de dans, demonstrații sportive, prezentări de modă și un meci demonstrativ de minifotbal între Asociatia Down Plus Bucuresti(FC Rapid ”Marius Zamfir„ București)-Petrolul 95 Ploiești .

La Ploieşti începe de mâine proiectul Teatrului "Toma Caragiu" „DUPĂ BLOCURI - teatru în cartiere”. Potrivit programului, vineri, 15 septembrie, ora 18.00, la Școala Nicolae Bălcescu – Malu Roșu  se va juca piesa "Prostia omenească", care va ajunge şi sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 10.30 în Parcul Aurora Vest. Creangă este savuros aşa că şi cei mari se vor bucura alături de copii.  

Sâmbătă, la Câmpina, la Castelul "Julia Hasdeu", începând cu ora 10.00 va fi deschis primul târg dedicat artizanilor locali și regionali. Artizani din Câmpina, Telega, Mislea, Provița de Jos, Breaza, Coșerele, dar și invitați din Pitești și București vor veni la Câmpina în curtea Castelului „Julia Hasdeu”, obiectiv de patrimoniu cultural, unde își vor prezenta meșteșugurile, talentul, dragostea pentru tradiție și lucrul făcut cu dragoste și din dragoste pentru frumos și pentru oameni. 

De vineri până sâmbătă la Valea Doftanei se desfăşoară tradiţionalul eveniment Festivalul Caşcavelei. Vor fi trei zile de mâncare bună, cântec şi voie bună, dar şi plimbări în natură pentru cei care aleg să rămână măcar două nopţi în comuna prahoveană situată la 61 de km de Ploieşti. Pe lângă standurile cu produse tradiționale, de la vestita cașcavea de Valea Doftanei, pastramă de oaie, păstrăv de la păstrăvăria locală, dulcețuri, brânzeturi și produse de artizanat, de la festival nu vor lipsi concertele. Zilnic, între orele 09:00-18:00, atmosfera va fi întreținută de DJ Răzvan și completată de programul artistic al Asociației Tinerilor din Valea Doftanei precum și al altor tineri talentați, iar în fiecare seară de la ora 18:00 la ora 23:00 pe scenă vor urca printre alţii, artiştii Georgiana Lobonţ, Alex Velea, Radu Ille, formaţia Azur. Citiţi mai multe detalii aici

Sâmbătă şi duminică, la Cheia se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Târgului lu' Peşte, eveniment organizat de Asociația FLAG Prahova și Primaria Comunei Măneciu. "Așa cum v-am obișnuit vă întâmpinăm în stațiunea Cheia, cu saramură de păstrăv, borș pescăresc, burger de pește, păstrăv somonat afumat, crispy din păstrăv, zacuscă de pește și multe alte specialități din pește. Muzica va cânta, voia bună va porni, grătarele vor sfârâi, ceaunele vor bolborosi și atmosfera se va încălzi de la nelipsita licoare miraculoasă a toamnei." Mai multe detalii aici. 

Duminică, de la ora 11 la ora 14.00 mergeţi cu copiii în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti la Bazarul Copiilor, un concept deosebit în care micuţii se vor distra vânzând şi cumpărând jucării. Mai multe detalii AICI. 

La Bucureşti sunt şi în acest weekend mai multe evenimente. Bazaar pe Victoriei este şi în aceste weekend deschis. detalii aici. 

Sâmbătă 16 septembrie sunteți așteptați la "#Green for Kids" în parcul Palatului Mogoșoaia

Pe 17 septembrie, la Lacul Morii, Bucureşti, se deschid porțile celui mai aerian eveniment aviatic- Red Bull Flagtag 2023. O nebunie de festival în care mai multe echipe "se lansează în zbor" în tot felul de aparate făcute de ele care mai degrabă sunt haioase decât "zburătoare". Distracţia e garantată şi pentru concurenţi şi pentru spectatori! Mai multe detalii aici.  

În cadrul „Săptămânii Europene a Mobilității 2023” (16 – 22 septembrie), va avea loc proiectul #Green for Kids” din 16 septembrie 2023, între orele 11.00 – 15.00, la Palatul Mogoșoaia, în parc. Evenimentul va cuprinde un spectacol de teatru, captivant și interactiv, care va avea ca temă principală importanța economisirii energiei și alegerea modalităților de transport sustenabile. Prin mesajul prezentat și al personajelor amuzante, copiii vor învăța despre beneficiile utilizării altor mijloace de transport, prietenoase cu mediul, a bicicletei și trotinetei, dar și despre beneficiile mișcării în aer liber, inclusiv ale mersului pe jos.