Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

O nouă problemă ar putea întârzia reabilitarea drumului Valea Doftanei-Brădet, cea mai bună variantă de ocolire a DN1

28 noiembrie 2023
Share:
Proiect pentru TransBai, un drum care va lega Valea Prahovei de Valea Teleajenului

O nouă problemă a apărut în implementarea proiectului „Reabilitare şi modernizare DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov”, drumul care ar putea fi o alternativă mai puţin ocolitoare decât DN1A, a mult prea aglomeratului DN1. După ce proiectanţii şi-au dat seama că pe o distanţă de 1,3 km în care drumul tranzitează o localitate nu au fost prevăzute trotuare, acum a apărut o suprfaţă de pădure care trebuie defrişată mai mare decât cea prevăzută în studiul de fezabilitate. 

citeste pe aceeasi temă:https://prahovaeconomica.eu/drumul-valea-doftanei-bradet-care-ar-fluidiza-traficul-pe-valea-prahovei-e-blocat-de-o-greseala-de-proiectare-nu-au-fost-prevazute-trotuare-pe-13-km

Potrivit bizbrasov.ro, autorităţile judeţene din Braşov au identificat deja paşii de urmat, având în vedere că procedurile de expropriere sunt în sarcina lor. 

"Trebuie să obţinem avizul de mediu pentru culoarul de expropriere final. În paralel cu obţinerea avizului final de la Garda de Mediu trebuie să aprobăm două HCJ-uri esenţiale: hotărârea de consiliu judeţean privind demararea procedurii de expropriere şi cea referitoare la declararea de utilitate publică a suprafeţelor respective. De asemenea, trebuie realizată pichetarea traseului şi identificarea parcelelor de pădure afectate”, a explicat administratorul public al județului Brașov Daniel Gligoraş, citat de bizbrasov.ro. 

Autorităţile speră să rezolve problemele birocratice până când vremea se va încălzi, la primăvară, şi vor putea începe lucrările propriu-zise. Toată tevatura se duce pentru reabilitarea unui drum de 25,6 km care leagă deja localităţile Valea Doftanei de Brădet, dar este un drum forestier care poate fi tranzitat doar cu maşini de teren. Investiţia va costa 642 de milioane de lei. 

foto ilustrativa arhiva DN1A