Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Drumul Valea Doftanei-Brădet, care ar fluidiza traficul pe Valea Prahovei, e blocat de o greşeală de proiectare. Nu au fost prevăzute trotuare pe 1,3 km!

16 noiembrie 2023
Share:
Restricţii de trafic pe DN1A pe perioada desfăşurării concursului "Raliul Braşovului 2021"

Reabilitarea drumului Judetean 102I, Valea Doftanei- Bradet care ar putea decongestiona traficul aglomerat de pe DN1 trenează din cauza unei greşeli de proiectare. Mai exact, proiectanţii nu au prevăzut şi trotuare pentru porţiunile de drum care trec prin zonele locuite, adică pe exact 1,3 km. Singura soluţie este acum un proiect separat prin care să se prevadă şi aceste trotuare. 

În luna martie a acestui an, la Valea Doftanei, în prezenţa premierului de atunci Nicolae Ciucă şi a mai multor miniştri, a fost semnat contractul de reabilitare a Transbaiului, o porţiune de drum de 25,6 km care ar lega localităţile Valea Doftanei din Prahova, de Brădet din Braşov, şi totodată ar uşura foarte mult traversarea Văii Prahovei spre Braşov. Drumul există deja, dar poate fi accesat doar de maşini de teren, pentru că este în unele zone cu pietriş, dar în general e de pământ care devine impracticabil în urma ploilor şi ninsorilor. Proiectul în valoarea de 642 de milioane de lei nu a fost prevăzut cu trotuare pe 1,3 km cât trece prin zone locuite, aşa că acum e nevoie de un alt proiect. 

Citeste mai multe detalii aici. 

Potrivit preşedintelui CJ Braşov, Şerban Todorică, citat de observatornews.ro, dincolo de faptul că trebuie găsite soluţii tehnice, pentru trotuare mai trebuie făcute şi exproprieri. Lucrările ar urma să înceapă în septembrie 2024, iar modernizarea ar trebui să se facă în şase ani. 

foto cu caracter ilustrativ