Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Mini vacanţă de Sfânta Maria cu multă distracţie în Prahova şi împrejurimi. Vor fi festivaluri, târguri şi petreceri!

11 august 2023
Share:
valenii-de-munte-jpg-1691740218.jpg

De astăzi începe mini vacanţa de Sfânta Maria, iar prahovenii care nu sunt plecaţi mai departe de casă vor avea parte de distracţie în Prahova şi împrejurimi. În multe localităţi din judeţ sunt festivaluri şi târguri, dar am găsit câteva evenimente şi în Bucureşti. 

Astfel, vineri, 11 august, de la ora 20.00, la Eden Dream Garden din Ploieşti sunteţi aşteptaţi la o petrecere retro. Mai multe detalii găsiţi aici

În perioada 11-13 august, la Comarnic se desfăşoară Festivalul "Pleşuva". timp de trei zile, baza vârfului Pleşuva va găzdui cel mai mare festival de muzică electronică din zonă. Intrarea este pe bază de bilet. Mai multe detalii Aici.  

La Sinaia sunteţi invitaţi la film în aer liber, în Parcul Ghica, în perioada 11-13 august. Programul filmelor poate fi găsit aici. Tot la Sinaia este organizat zilele acestea târgul Happy Market din care puteţi cumpăra diverse bunătăţi de la producători, dar şi produse hand made pentru sărbătoriţii de Sfânta Maria. Vineri, de la ora 19.00 în Biserica Catolică din Sinaia va fi concertul "Sub aripa Sfintei Marii". Sâmbătă, 12 august, la Sinaia, de la ora 19.00 va fi concertul "One Man Show" urmate de două filme. Duminică, 13 august, de la ora 13.00 iubitorii de munte şi de muzică sunt invitaţi să urce la Cota 2000, unde va avea loc concertul "Muzica munţilor". De la ora 19.00 în Parcul Ghica va fi concertul Balade şi Anotimpuri. Luni, 14 august, tot la Sinaia de la ora 17.00 în Parcul Ghica va fi teatrul pentru copii "Copacul Înţelept", iar de la ora 19.00 în faţa Primăriei din Sinaia va fi concertul "Inspiration". Marţi, 15 august, în Parcul Mănăstirii Sinaia este organizată sărbătoarea hramului istoric al mănăstirii şi Sfinţirea Altarului de Vară, iar de la ora 19.00, la Casino va fi concertul "Romanian Sinfonietta Orchestra". 

Tot la Sinaia sunt organizate două tururi interesante-Vănătoare de comori, care vor avea loc vineri şi sâmbătă. Detalii AICI

Sâmbătă, la Ploieşti, pe aleea Teatrului Toma Caragiu se va sărbători Ziua internaţională a Tineretului. Mai multe informaţii citeşte AICI. 

Tot la Ploieşti, duminică, 13 august, va fi un spectacol folcloric ale Filarmonicii Paul constantinescu pe esplanada Palatului Culturii. Detalii Aici. 

În perioada 13-15 august se desfăşoară Festivalul internaţional de Folclor "Calabreaza". În Parcul Constantin Brâncoveanu din Breaza turişti şi localnici sunt aşteptaţi cu programe artistice, serbări câmpeneşti, dar şi cu un târg cu delicatese. Află programul de aici. 

La Vălenii de Munte în perioada 12-15 august este organizat Târgul Tradiţional de Sfânta Maria Mare. În fiecare zi de de la ora 13.00 vor fi prezentate programe ale unor ansambluri folclorice, iar de la ora 19.00, în piaţa centrală, vor fi concerte ale unor artişti consacraţi: Florian Rus, Raluca Diaconu, Stelu Pandelescu, Alesis şi mulţi alţii. Marţi pe 15 august, de la ora 9.00, tot în piaţă, va fi tradiţionala paradă a portului popular.  

Târguri de Sfânta Maria vor fi organizate pe 15 august în localităţile Floreşti, Scorţeni şi Apostolache. Dacă ajungeţi la Apostolache puteţi să mai înaintaţi puţin spre Sângeru pentru a vizita Muzeul de Piatră. Detalii despre excursia acolo aici. 

Şi dacă aceste sărbători nu sunt de ajuns, puteţi merge şi la Bucureşti, la târguri diverse. Yard Sale by Urzeala Șifonierelor - ediția a XXVI-a se va desfăşura duminică, 13 august, de la ora 11.30 la 17.30, în Piaţa Universităţii. 

Pe domeniul Ştirbey la Buftea se desfăşoară Summer Well Festival 2023 în perioada 11-14 august. 

Şi dacă totuşi vă doriţi să mergeţi undeva mai departe de casă, dar fără să staţi în coloană pe Valea Prahovei vă recomandăm o variantă la fel de frumoasă: Oraşul bulgăresc Veliko Târnovo unde veţi ajunge în 4 ore. Detalii despre excursia noastră acolo găsiţi aici: https://prahovaeconomica.eu/mini-vacanta-in-veliko-tarnovo-orasul-tarilor-bulgari-ce-am-vazut-intr-o-destinatie-mai-accesibila-decat-valea-prahovei

foto arhiva