Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

De la 1 aprilie se aplică "Radarul mărfurilor". Opţional, firmele pot emite facturi prin RO e-Factura

31 martie 2022
Share:
277660129-297021619248759-4032248305603381658-n-jpg-1648746122.jpg

De mâine, 1 aprilie, firmele din România au posibilitata de a transmite facturile emise în sistemul naţional RO e-Factura. Măsura este opţională, a anunţat astăzi premierul Nicolae Ciucă. De la 1 iulie, însă, firmele vor fi obligate să transmită facturi prin acest sistem, guvernul crezând că măsura va asigura trasabilitatea facturilor și va contribui la combaterea evaziunii fiscale. 

Tot începând de mâine se va aplica proiectul ”Radarul mărfurilor”, prin care se va putea verifica trasabilitatea mărfurilor, indiferent de natura lor.

Ciucă a precizat că securitatea alimentară și soluțiile guvernamentale de sprijin pentru industria alimentară au fost temele consultărilor cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor din domeniu.

"Am dorit să mă asigur direct de la producători că există stocurile necesare de produse alimentare pentru populație. La nivelul Guvernului am pregătit preventiv tot ceea ce este necesar pentru ca, în situația în care va fi nevoie, stocurile din rezervele de stat să poată susține o cerere suplimentară a pieței.

Industria alimentară, asemenea economiei în ansamblu, are nevoie de măsuri de susținere pentru a valorifica potențialul agricol al României.

Pentru domeniul agricol și dezvoltarea rurală avem mai multe soluții pentru a sprijini retehnologizarea companiilor și IMM-urilor, pentru a le asigura accesul la finanțarea necesară investițiilor, dar și la producerea de energie la costuri mai reduse, din surse regenerabile.

Asupra acestor teme, precum și altor subiecte de interes pentru cetățeni, vom continua consultările cu patronatele și sindicatele din industria alimentară", a precizat premierul. 

 Detalii: https://bit.ly/3uLgDno