Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Cum se va sărbători Ziua Naţională a României la Ploieşti! Vom avea paradă, fasole cu cârnaţi şi foc de artificii!

27 noiembrie 2023
Share:
1 decembrie, sărbătorită mai multe zile în Prahova

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, vineri,  01 decembrie 2023. Astfel, începând cu ora 11.00,  în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), se vor desfășura mai multe activități festive, menite să marcheze importanța acestui eveniment național, la care vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar și cetățenii municipiului nostru.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/restrictii-de-circulatie-in-centrul-ploiestiului-pe-1-decembrie

Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unui serviciu religios. Reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune flori în memoria eroilor țării noastre. Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura, în continuare, de tradiționala paradă de Ziua Națională a României, când trupele militare, însoțite de tehnica militară și fanfara Consiliului Județean Prahova, vor defila conform planului stabilit de Garnizoana Ploiești. 

În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie 2023, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o întrunire publică tradițională,ce va fi organizată în spațiul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești. 

De asemenea, cei prezenți la eveniment vor putea vizita o expoziție de tehnică militară, organizată de Garnizoana Ploiești cu prilejul Zilei Naționale a României, eveniment care se va desfășura în fața Palatului Culturii, în intervalul orar 13.00-14.00. 

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 18.30, ploieștenii vor putea admira un alt moment deosebit și emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie de retragere cu torțe a trupelor militare, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii. Momentele festive ale zilei naționale a României se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii, care va avea loc începând cu ora 19.00, în Centrul Civic al municipiului Ploiești, zona Parcului “Toma Socolescu” – Bulevardul Republicii.

Ploieștenii sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la toate festivitățile organizate de Primăria Municipiului Ploiești cu prilejul „Zilei Naționale a României”. 

comunicat de presă Primăria Ploieşti