duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / National / Indemnizaţia pentru mame, în pericol să scadă. Vezi de ce?

Indemnizaţia pentru mame, în pericol să scadă. Vezi de ce?

Măsurile fiscale ale guvernului Tudose lovesc în continuare. De data aceasta ar putea fi vorba despre indemnizaţiile de creştere a copilului care ar putea scădea ca urmare a creşterii CAS.

”Astăzi şi mâine la Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii, se discută ca eventuale astfel de situaţii să fie acoperite legal, apoi şi material. Nu spun care ar fi soluţia. Ideea e să identificăm astfel de posibile situaţii, după care să vedem care e cea mai bună abordare astfel încât oamenii să nu piardă. Contează interesul omului”, a declarat Eugen Teodorovici.

Astfel, mamele care îşi iau concediul medical pre şi/sau post natal de 126 de zile plătesc contribuţii sociale majorate de la 10,5% în 2017 la 25% în 2018, astfel că indemnizaţia lor pentru acest concediu ar putea scădea proporţional, a declarat Claudia Sofianu, expert fiscal în cadrul EY România, scrie Mediafax.

„Indemnizaţia aferentă concediului medical pre şi post natal scade sau ar putea să scadă pentru că, în primul rând, cota de contribuţie de asigurări sociale în cuantum de 10,5% până în decembrie anul trecut, creşte – din ianuarie 2018 – la 25%. Avem astfel un procent mai mare care se datorează, ca urmare a transferului contribuţiei de asigurări sociale de la angajator la angajat. În al doilea rând, baza de calcul la care se aplică această cotă de contribuţie este crescută, pentru că salariul mediu brut pe economie a crescut, ajungând de la 3.131 de lei la 4.162 de lei”, a spus Claudia Sofianu, Partener, liderul diviziei Impozit pe venit şi Contribuţii sociale în cadrul EY România.

citeste in continuare aici:http://www.mediafax.ro/economic/indemnizatia-pentru-mame-ar-putea-scadea-prin-marirea-cas-pe-fondul-revolutiei-fiscale-ministrul-teodorovici-se-discuta-ca-astfel-de-situatii-sa-fie-acoperite-astfel-incat-oamenii-sa-nu-piarda-16985892

Verifică şi

Raed Arafat despre legea pandemiei: Nu dă puteri supreme niciunei persoane, ci ne permite să acţionăm rapid!

După votarea legii pandemiei, mai multe grupuri de interese au lansat ideea că aceasta este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *