Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Bugetarii "pierd" anul acesta mai multe zile libere decretate prin lege. Unele sărbători pică în weekend

3 ianuarie 2024
Share:
calendar-660670-1280-jpg-1704278545.jpg

Bugetarii beneficiază anul acesta de mai puţine zile libere şi nu pentru că le-ar fi tăiat guvernanţii, ci pentru că multe pică în weekend când oricum era liber. Peste 3 zile ar fi urmat al doilea liber cuplat pentru angajaţii de la stat. Din păcate însă, 6 şi 7 ianuarie, adică Boboteaza şi Sfântul Ioan Botezătorul pică sâmbătă şi duminică. 

Următoarea zi liberă va fi pe 24 ianuarie când se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române şi care va fi miercuri. 

Abia în mai vor mai avea libere bugetarii: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) urmată de 2 mai care va fi punte pentru 3 mai-vinerea mare a Paştelui, pentru că anul acesta Paştele care se sărbătoreşte pe 5 mai. Liber va fi şi luni, 6 mai, a doua zi a Paştelui ortodox. 

Ziua Copilului, 1 iunie, pică sâmbătă, în timp ce 23 iunie când se sărbătoresc Rusaliile pică duminică. Liber este pe 24 iunie care pică luni. 

Sfânta Maria Mare, 15 august, este liberă şi pică miercuri. 

Începutul lui decembrie este fără libere, având în vedere că 30 noiembrie – Sfântul Andrei şi 1 decembrie – Ziua Națională a României sunt sâmbătă şi duminică. 

Abia la finalul anului va fi mai bine din punct de vedere al liberelor pentru că 25 decembrie – prima de Crăciun  este miercuri, joi, a doua zi de Crăciun e liberă şi la fel şi 27 decembrie, vineri, zi liberă acordată de guvern pentru a face punte cu weekendul 28-29 decembrie.