Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Vino să afli crâmpeie din istoria oraşului din expoziţia "Poveşti din Ploieşti"!

28 septembrie 2021
Share:
243018840_10223196051703688_5189562356528699751_n.jpg

După lansarea cărţii "Cei pe care i-am uitat- Represiunea comunistă la Ploieşti 1948-1964", istoricul ploieştean Lucian Vasile promite să impresioneze încă o dată, prin evenimentul de  joi, 30 septembrie, de la ora 12. Ploieştenii sunt invitaţi să participe la vernisajul expoziției outdoor „Povești din Ploiești”,  ce va avea loc în fața Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Expoziția „Povești din Ploiești” va reuni cincisprezece panouri instalate pe gardul dinspre Bulevard al Muzeului, pe care vor fi expuse fotografii și cărți poștale din colecția AEDU, însoțite de scurte texte explicative. Imaginile – unele dintre acestea publicate pentru prima dată – reconstituie o parte din vechiul Ploiești, aducând în atenția publicului larg clădiri-simbol dispărute precum Liceul Sfinții Petru și Pavel, Baia Municipală sau vechea Gară de Sud.

Deschisă publicului până la sfârșitul anului (platforma socială nu permite crearea de evenimente mai lungi de două săptămâni), expoziția face parte din proiectul omonim în cadrul căruia AEDU va edita o broșură, care va fi distribuită gratuit participanților la vernisaj, va organiza patru tururi istorice gratuite pentru liceenii din Ploiești și va crea șapte materiale video despre istoria locală, care vor fi postate pe rețelele sociale RepublicaPloiesti și AEDU și vor fi distribuite în licee.

Linkul eventului: https://www.facebook.com/events/293153375542554/

Proiectul „Povești din Ploiești” este implementat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Urbana, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” și Sorin Petculescu - Fotografie Comerciala Ploiesti, fiind finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități - Ploiești, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Prahova.