Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Lucian Vasile a lansat cartea „Cei pe care i-am uitat. Represiunea comunistă la Ploiești (1948-1964)”

12 septembrie 2021
Share:
aedfdc43-6fa3-437d-a689-43cbb88c857b.jpg

Eveniment deosebit sâmbătă la Ploieşti, unde istoricul ploieştean Lucian Vasile a lansat volumul „Cei pe care i-am uitat. Represiunea comunistă la Ploiești (1948-1964)”.

După cum însuşi autorul său a afirmat aceasta este prima carte despre cea mai puțin cunoscută parte din istoria Ploieștilor şi poate cea mai tulbure. Perioada în care sute de ploieşteni au îndurat represiunea venită din partea securităţii ca organism de menţinere prin teroare a unui sistem greşit. Lucian Vasile descrie nu numai viaţa a 11 personaje care au avut de îndurat ororile sistemului pentru convingerile lor sau pur şi simplu din ghinion, ci şi traumele unei societăţi întregi.

https://youtu.be/6DmVa_ZJ_8s

 

Alături de autor s-au aflat Alin Mureșan și Clara Mareș, istorici în cadrul Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

 

Soţia autorului, editorul Oana Purice, este cea care a redactat şi corectat cartea şi a simţit, alături de soţul său, emoţiile vremurilor de tristă amintire.

 

Evenimentul de lansare s-a desfăşurat în Sala Marea Unire din Palatul Culturii din Ploiești, fiind organizat de AEDU, cu sprijinul Centrului Județean de Cultură Prahova, Konrad Adenauer Stiftung, BookIndustry.ro și Sorin Petculescu – Fotografie comercială.