Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Unde vă puteţi distra în acest weekend în Prahova şi împrejurimi ! Puteţi merge la festivaluri, târguri, concerte şi evenimente în "Noaptea muzeelor"

16 mai 2024
Share:
347081125-116249478133564-3369038493423984861-n-jpg-1715884365.jpg

Vremea este frumoasă în acest sfârşit de săptămână în Prahova şi Bucureşti, aşa că vă puteţi face liniştiţi planuri pentru petrecerea timpului liber în aer liber. Sunt, însă, multe evenimente culturale în interior, aşa că aveţi de unde alege, cu atât mai mult cu cât sâmbătă seară mai multe instituţii organizează acţiuni în cadrul proiectului european "Noaptea muzeelor". 

De astăzi,  la Homorâciu a început festivalul în aer liber RV Fest, ediţia a 4-a. Festivalul se va desfașura în Camping La Ferma din localitatea Homorâciu şi presupune relaxare în aer liber, concerte, ateliere şi activităţi pentru familii cu copii, mâncare şi băutură pe săturate, dar şi un târg pentru rulote şi accesorii pentru camping şi rulote. Festivalul va ţine până duminică, 19 mai. Alte detalii aici. 

Dacă doriţi să începeţi weekendul cu o petrecere cu ritmuri retro, puteţi merge atât vineri cât şi sâmbătă, la Eden Dream Garden în Ploieşti, de la ora 20.00. 

Vineri, de la ora 19.00, la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti va avea loc un concert folcloric susţinut de Orchestra Folclorică “Flacăra Prahovei” Dirijor: Marian Dovîncă
Invitată specială: Neta Soare
Soliști: Gelu Voicu, Cezar Ouatu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Adriana Deaconu, Violeta Barac
Ansamblul Folcloric “Flacăra Prahovei” Coregraf: Marian Marinică
Invitați: Adela Dumitrache și elevii clasei de Canto, Muzică Tradițional Românească de la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” PloieștiPrezentatoare: Violeta Barac

Vineri, de la ora 20.00, la Irish Pub Shamrock în Ploieşti începe concertul interpretei Bruja care prezintă fanilor albumul Salem. "Albumul explorează energia feminină în negru, energia masculină în alb, inocența copilului în roz și maturitatea în roșu. Tot aici vom găsi și colaborări inedite cu Adrian Copilul Minune, NANE, Sexi Kent, Alduts Sherdley, Rafoo, Macanache, RAVA, Lu-k Beats si Kobe.". 

Vineri şi sâmbătă, Ordinul Arhitecţilor din România-filiala Prahova organizează două evenimente deosebite. VINERI, 17 MAI 2024 începând cu ora 14:00, în cupola mare – ”zona Obelisc” a Halelor Centrale din Ploiești, str. Strada Emile Zola 6-8, va avea lor vernisajul expoziţiei PLOIești VIZIONAR Halele Centrale în viziunea studenților arhitecți. Programul de vizitare al expoziției este între orele 14:00 - 18:00. SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024 începând cu ora 18:00 – 22:00, în Turnul cu Ceas al Halelor Centrale din Ploiești, str. Strada Emile Zola 6-8 va fi un eveniment în cadrul Nopţii Muzeelor, având în vedere că Halele Centrale sunt un imobil istoric. "Expoziția proiectelor se muta în Turnul cu Ceas unde participanții la eveniment, odată cu evenimentul Noaptea Muzeelor, vor avea ocazia să urce, acompaniați, în grupuri limitate ca număr, la intervale de 30 minute în turnul cu ceas al Halelor Centrale, pentru o experiență vizuală asupra sitului analizat, dar și asupra zonei centrale Municipiului Ploiești", anunţă OAR Prahova. Mai multe detalii aici. 

O inițiativă privată este și Muzeul Industriei în spațiul românesc, o colecție de obiecte fabricate în România precum obiecte de bucătărie și de toaletă, jucării, rechizite, aparate electronice, câteva piese de mobilier, însumând sute de obiecte din anii 1920- 1995. Pe parcursul programului vor fi proiectate scurte filme documentare despre industria, tehnica și știința românească și se vor purta discuții cu privire la acestea. Este deschisa sâmbătă de la 10 la 23.00 la Casa de Cultură a Studenților, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiesti, Bvd. București, nr.39, campus partea dreapta. 

Din păcate, în Ploieşti nu vor fi alte muzee deschise sâmbătă, pentru că angajaţii celor mai importante instituţii de acest gen protestează faţă de slaba finanţare a muzeelor şi nu participă la proiectul european, dar sunt câteva muzee în Prahova deschise. 

La Câmpina va fi deschis Muzeul Castel"Julia Hasdeu", acolo unde sunteâi aşteptaţi cu mai multe surprize. Vizatorii vor avea parte de tururi gratuite în interiorul Muzeului-Castel, iar în curtea generoasă, la umbra pinilor, artizani și meșteșugari din Câmpina și din împrejurimi au pregătit minunății făcute de mâna lor. Sunt pregătiți și pentru demonstrații pentru vizitatorii care sunt mai curioși. La ora 21.00, compozitorul Mihai Alexandru-Mael aduce în dar vizitatorilor un program de muzică electronică ambientală, intitulat “Istoria ne privește” potrivit pentru o noapte la Castel!

Tot la Câmpina, doritorii pot merge într-un tur ghidat denumit "În Câmpina pe urmele lui Grigorescu". "Vă invităm sâmbătă 18 mai la un nou tur tematic ghidat - de data aceasta „În Câmpina, pe urmele lui Grigorescu”. Este parte a evenimentelor organizate de Serviciul Cultură din Primăria Câmpina, care leagă ziua nașterii marelui pictor (15 mai) de „Noaptea Muzeelor”. Așa cum v-am obișnuit, ne vom bucura împreună de locurile pline de memorie ale Câmpinei, la pas pe străzile orașului, în timp ce vă împărtășim lucruri deosebite despre moștenirea marelui pictor național și legătura lui cu urbea noastră. Traseul propus este unul în premieră ca de obicei, iar ghidajul va conține inclusiv amănunte pe care nici cei mai buni cunoscători ai Câmpinei nu le știu." Mai multe detalii aici. 

La Domeniul Cantacuzino de la Floreşti aveţi ocazia de a vă plimba noaptea în parcul dendrologic. Organizatorii au, însă, multe alte surprize. Sâmbătă, între orele 16.00 şi 20.300, veţi putea merge într-un tur ghidat, veţi putea admira expooziţii de sculptură, ilustraţii, ceramică şi porţelan, vă veţi putea bucura de concert în aer liber şi de ateliere pentru copii. Vezi aici programul. 

Muzeul Naţional Peleş de la Sinaia participă la Noaptea Muzeelor cu vizitarea gratuită a Pelişorului. Castelul Pelișor se va vizita, în cadrul evenimentului, în intervalul orar 17:00 – 21:15 (ultima intrare). Tot la Sinaia, puteţi merge tot weekendul la târgul cu produse artizanale şi alimentare făcute în gospodăriile oamenilor harnici, pe bulevardul Carol I. 

Sâmbătă dimineaţă, la Ploieşti începe Concursul Național de Artă Coregrafică EuRoDans, ediția a XIII-a, eveniment aflat sub egida programului Ploiești, Capitala Tineretului din România, 2024. Intrarea în Sala Europa a Palatului Administrativ se face liber în limita locurilor disponibile. 

Duminică, de la ora 18.30, la Irish Pub Shamrock în Ploieşti, începe concertul Semnal M. "Cu o istorie impresionantă și hituri care au cucerit generații întregi, SEMNAL M readuce energia caracteristică și muzica lor inconfundabilă într-un spectacol live care te va face să vibrezi de la prima notă". Detalii aici. 

Şi în Bucureşti sunt multe evenimente de tot felul, atât culturale cât şi sociale. 

De pe 17 şi până pe 19 mai, în Parcul Titan se desfăşoară cea de-a 4-a ediţia a Asian Food Festival. 

"Descoperă bucătăriile tradiționale din Asia, începând cu ramen și până la supa vietnameză Pho Bo, supa Thai, kimchi, coltunasi, kebab turcesc, padthai, kebab iranian, dolma, matcha tea, masala tea. Peste 15 țări asiatice își vor expune preparatele cu care se mândresc și pe care le gătesc extraordinar: Japonia, China, India, Iran, Irak, Vietnam, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Turcia, Mongolia, Malaezia".

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului. Detalii aici. 

În Parcul Crângaşi, pe 17 şi 18 mai, se desfăşoară AstroFest 2024. În 17 mai, ora 17.00, standurile din jurul scenei se vor deschide și pe scena din Parcul Crângași va urca echipa revistei Știință&Tehnică pentru a da startul atelierelor, concertelor și prezentărilor de la #astrofest2024. Intrarea la cel mai mare festival de știință și astronomie în aer liber din România este gratuită.

Pe 18 şi 19 mai, pe Bulevardul Kiseleff sunteţi aşteptaţi de la mic la mare la Festivalul de Familie Noaptea Gurmanzilor. "Festival de familie cu delicii street food și BBQ, shopping urban de calitate, program pentru copii, ateliere de creație și muzică, teatru pentru copii". Vedeti programul aici.  

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 19 mai, la Târgul mierii, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai. Pe aleile din Satul Nou veți fi întâmpinați cu felurite produse apicole puse la dispoziție și spre degustare de apicultori veniți din toată țara. 

foto facebook Domeniul Cantacuzino Floreşti