Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Târg de Crăciun în curtea Castelului "Julia Hasdeu" de la Câmpina

27 noiembrie 2023
Share:
img-20231127-wa0022-jpg-1701111825.jpg

Vreme de trei weekend-uri, în curtea Castelului "Julia Hasdeu" din Câmpina va fi organizat primul Târg de Crăciun în care vor expune artizani locali şi prahoveni. Conducerea muzeului a aranjat deja căsuţele unde artiştii îşi vor etala lucrările, obiecte făcute manual cu mult suflet, perfecte pentru cadourile pe care să le dăruiţi de sărbători. 

Astfel, în perioada 2-3, 9-10 şi 16-17 decembrie, de la ora 10.00, curtea castelului se va anima nu numai cu standuri cu lucruri deosebite, ci şi cu micuţii care vor participa la atelierele lui Moş Crăciun. Şi pentru că nu se poate târg de Crăciun fără dulciuri şi un ceai sau o ciocolată caldă, una dintre căsuţe va fi cea deliciilor oferite de o cofetărie din Câmpina. 

"Ideea Târgului s-a înfiripat în septembrie, când am organizat târgul dedicat artizanilor locali si regionali cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului ( 16 septembrie),  moment care s-a înscris în seria evenimentelor organizate la nivel european de UE şi Consiliul Europei în colaborare cu Ministerul Culturii din toate țările europene. A fost prima dată când artizanii locali s-au întâlnit, au socializat şi s-au gândit la proiecte comune. Și atunci i-am întrebat pe cei care au venit dacă vor să participe şi la un târg de Crăciun. După acordul lor, am mers cu ideea la Primăria Câmpina şi proiectul a fost aprobat în consiliul local. Aşa că acum organizăm târgul. Vreau să avem şi de Mărţişor şi înainte de Paşte pentru că meşteşugurile şi zestrea noastră creativă trebuie promovate. Şi unde ar fi mai nimerit decât în curtea unui castel-muzeu!?", a explicat Aura Dobre, directorul Muzeului B.P. Hasdeu.