Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ploieștiul se pregătește de cea de-a zecea ediție a Festivalului Alfabetul Conviețuirii

22 septembrie 2023
Share:
Două zile de distracţie multiculturală la Ploieşti. Vezi programul Festivalului Alfabetul Convieţuirii!

Alfabetul Conviețuirii, festivalul multicultural ajuns la ediția a zecea , revine pe strāzile Ploieṣtiului, între 29 septembrie si 1 octombrie. 

 Festivalul „ALFABETUL CONVIEŢUIRII”, este un  proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România şi desfăşurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din aceeaşi localitate, Consiliul Judeţean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii.

Menit să încurajeze dialogul intercultural, respectul pentru moştenirea şi obiceiurile fiecărei rase, religii şi credinţe, festivalul interetnic va debuta vineri, 29 septembrie a.c., la ora 16.00, în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti, cu ceremonia deschiderii oficiale.

Cu acest prilej, va avea loc vernisajul expoziţiei „anadromiki-retrospectivă” a pictorului Gabriel Grama ale cărui lucrări realizate în Grecia reprezintă o exprimare a preocupărilor contemporane din perspectiva tradiţiilor, a mitologiei şi a amintirilor personale. 

Programul primei zile de festival va cuprinde parada costumelor tradiţionale cu defilarea ansamblurilor participante.

Vor fi 3 zile în care vor evolua pe scena festivalului peste 900 de persoane. Cele peste 25 de ore alocate dansului și muzicii în interpretarea a peste 50 de ansambluri și soliști consacrati din România și Grecia vor încânta publicul prezent. Pe lângă spectacole, prezența standurilor de prezentare ale minorităţilor naţionale vor atrage atenția și vor pune în valoare frumusețea patrimoniului cultural al fiecărei etnii.