Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Iunie

7 iulie 2017
Share:
Iunie

Antalya, un paradis turistic

Antalya este cu adevarat un rai pentru orice fel de turisti. Vreti relaxare in lux pe litoral? Asta veti primi la hotelurile de 4 si 5 stele din mai toate statiunile din Antalya. (telefon) Cele mai multe resorturi au si baie turceasca, dar noi va sfatuim sa cautati si la agentii, variante ceva mai ieftine. Pentru 30 de euro de persoana, un microbuz ne-a luat de la hotel si ne-a dus la un hamam din oras unde am primit un rasfat regal. Sauna si masajele speciale te remonteaza cu adevarat.

Antalya este imprejmuita de muntii Taurus, asa ca iubitorii muntelui pot gasi multe atractii aici. Pentru 50 de euro de persoana puteti face excursii pe munte cu jeepul. Pretul include si transferul de la hotel si inapoi, pranzul, dar si un instructor. 65 de euro de persoana costa plimbarea pe munte de doua ore cu ATV-urile. Tot pentru cei cu spirit de aventurieri sunt facute si expeditiile cu barca pneumatica pe un rau. Organizatorii ofera contra sumei de 35 de euro de persoana atat transferul de la hotel si inapoi, instructorul, pranzul, dar si echipamentele necesare acestei activitati.

Pentru iubitorii de munte ceva mai comozi exista varianta excursiei cu telefericul de pe muntele Tahtali, situat in Kemer si care are o inaltime de 2.365 de metri. Un autocar va preia de la hotel si va duce pe varful muntelui unde veti cobora incet, spre mare, cu telefericul. Pretul acestei excursii este de aperoximativ 65 de euro. Amatorii de scuba diving pot vedea viata subacvatica in cadrul unei excursii in portul Kemer unde se fac scufundari contra sumei de 65 de euro. Pe langa echipamentul pe care il veti gasi in port, organizatorii va pun si instructori de scufundari la dispozitie.

Toate preturile mentionate sunt orientative si difera de la o agentie de turism la alta. Este bine sa iesiti un pic din hotel cand vreti sa faceti o astfel de excursie si sa intrebati si la alte agentii pentru ca in general cele din hoteluri au tarife ceva mai mari. Totusi, cantariti bine ofertele. Nu ar trebui sa existe diferente semnificative de pret pentru ca atunci cand exista, ceva e dubios. Ori nu sunt platite intrarile la toate obiectivele turistice propuse, ori mijlocul de transport nu corespunde nevoilor unui drum lung, ceva cu siguranta e in minus daca pretul este foarte mic.

Noi nu suntem aventurosi, dar am accesat cu mare placere componenta culturala a turismului din Antalya. Datorita climei blande, mediteraneene, in Antalya s-au pastrat foarte multe marturii ale trecutului omenirii si fie ca au fost grecesti, romane sau ale altor civilizatii, turcii le-au pastrat cu respect. Situri arheologice veti gasi in toata Anatolia, la Termesos, Aspendos, Perge, Capadocia, Side si in multe alte locuri. Noi am fost insa in excursie la Myra si Kekova, atrasi de imaginile unor morminte in stanca similare cu cele din Petra, Iordania.

 

 

Prahova Economica_01.06.2017

https://youtu.be/faYIPmYVgmw

Prahova Economica_08.06.2017

https://youtu.be/t2hLmRRf3VU

Prahova Economica_15.06.2017

https://youtu.be/8Jt4PhSsfkg

Prahova Eonomica_22.06.2017

https://youtu.be/36W65bIvXOI