Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Din primăvară, încep mai multe proiecte de infrastructură-alternative la aglomeraţia de pe DN1, Valea Prahovei

31 ianuarie 2024
Share:
fb-img-1691834817103-jpg-1691835172.jpg

Din această primăvară se întrezăresc primele speranţe pentru soluţiile concrete care să ducă la decongestionarea traficului aglomerat de pe DN1, pe Valea Prahovei. Mai multe proiecte de infrastructură pentru care deja au fost semnate contractele de finanţare îşi vor deschide şantierele. Este vorba despre lucrările de construire a drumului de 25 de km care leagă Câmpina de Săcele prin Valea Doftanei, dar şi despre ruta ocolitoare DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia cu lărgire la 4 benzi până la Târgovişte. Să nu uităm şi centura Comarnicului pentru care Ministerul Transporturilor a emis deja autorizaţia de construire, termenul de finalizare fiind noiembrie 2024, dar şi de centura Buşteni-Azuga. 

Potrivit unei analize realizată de economedia.ro. situaţia deranjantă care trenează de ani de zile de pe DN1 pe Valea Prahovei, în care porţiuni de câţiva km pot fi parcurse în câteva ore nu va fi rezolvată prea curând cu ajutorul unei autostrăzi pentru că noul termen pentru finalizarea proiectării pentru Autostrada Ploieşti-Braşov este în ianuarie 2026. 

În primul rând vor începe chiar în această primăvară lucrările la drumul judeţean care leagă Câmpina de Valea Doftanei şi Săcele în Braşov, traseu prin care se va evita exact porţiunea din DN1 cea mai aglomerată-cea dintre Breaza-Nistoreşti şi Predeal. Contractul de 300 de milioane de lei a fost semnat anul trecut, dar lucrările vor dura 3 ani. 

Cât despre centura Buşteni-Azuga, cei 10 km de drum sunt disputaţi de o firmă din Prahova şi una din Turcia, turcii contestând în decembrie câştigarea licitaţiei de către prahoveni. 

O altă rută, dar mai ocolitoare pentru ploieşteni şi nu numai pentru ei, ar fi Târgşovişte-Sinaia, pe DN71. 

Citeşte în continuare aici.