Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

APDT Prahova: În vacanţa dintre semestre, Valea Prahovei a fost iar printre preferinţele românilor

8 februarie 2021
Share:
APDT Prahova: În vacanţa dintre semestre, Valea Prahovei a fost iar printre preferinţele românilor

Asociaţia pentru Promovarea şi dezvoltarea turismului Prahova anunţă că în vacanţa dintre semestre, staţiunile montane de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de părinţi şi copii dornici de distracţie de pârtii, astfel încât gradul de ocupare a unităţilor de cazare a fost de 95%.  

Operatorii din cele 3 stațiuni montane prahovene au întâmpinat turiștii cu diverse activități, de exemplu la Sinaia s-a deschis un Super-Snowpark, cu trambuline pentru cei îndrăzneți și un family track pentru toate vârstele, la Bușteni a avut loc Cupa Caraimanului, iar la Azuga s-au organizat tabere de ski.

În plus duminică s-a deschis pârtia Carp din Sinaia, una dintre cele mai dificile pârtii de schi omologate din România. "Carpul este una dintre cele mai dificile şi abrupte pârtii omologate din ţara noastră. Şi cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria oraşului Sinaia am amenajat-o integral şi o deschidem, oficial, mâine. Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziţionat un utilaj care să poată face faţă înclinaţiei. Chiar şi aşa, s-a muncit în condiţii foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal!", a declarat primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, conform unei postări pe pagina oficială de facebook a primăriei.

În această perioadă, ofertele unităților de cazare sunt îmbietoare, astfel o vilă de 3 stele din Sinaia propune un sejur cu 3 nopți de cazare în cameră dublă și mic dejun la doar 330 lei/ persoană.

Astăzi, la ora 12.00, instalațiile pe cablu erau închise din cauza vântului, dar se așteaptă ca în zilele următoare vremea să-și revină și astfel iubitori sporturilor de iarnă să se bucure în continuare de zăpadă. În perioada 12-13 februarie va avea loc KidsSki Challenge la Azuga.

Și zonele de deal ale județului au fost căutate la începutul lui februarie, cum ar fi Câmpina și Slănic, unde turiștii au fost atrași de cel mai mare planetriu 4K din România, care prezintă ”Cerul de sub pământ”.

informaţii APDT Prahova