marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Turism / Consiliul Judeţean Prahova vrea să susţină o campanie naţională de promovare a turismului prahovean

Consiliul Judeţean Prahova vrea să susţină o campanie naţională de promovare a turismului prahovean

Astăzi, 25 mai 2020, la initiativa preşedintelui Consiliului judeţean Prahova, Bogdan Toader, s-a desfăşurat o dezbatere pe tema situatiei firmelor prahovene din turism si HoReCa, in contextul pandemiei COVID-19. Atragerea de turişti, care să susţină relansarea turismului prahovean în această perioadă s-ar putea face printr-o companie în mass-media naţională, susţinută financiar de cptre CJ Prahova. 

 La dezbatere au participat reprezentanti ai agentiilor de turism, hotelurilor, restaurantelor, crame, dar si reprezentanti ai primariilor de localitati cu un important potential turistic, inclusiv Primaria Municipiului Ploiesti. Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata de preşedintele Aurelian Gogulescu,care  a prezentat o serie de date privind reprezentarea domeniului turismului in ansamblul economiei prahovene, precum si concluziile studiului realizat recent de CCI Prahova, pe tema impactului COVID-19, asupra mediului de afaceri prahovean – cu evidentierea situatiei din turism.

Prin intermediul unui comunicat de presă, CCI Prahova a prezentat “propunerile, idei de masuri si actiuni utile a fi implementate, in vederea limitarii pierderilor majore pe care le-a suferit pana acum acest sector:

–      Scutirea operatorilor din turism de impozitele pe terenuri si cladiri, pana la sfarsitul anului 2020;

–      Suportarea in solidar – de la bugetul de stat  – alaturi de angajator, a salariilor angajatilor operatorilor din turism, care – astfel – pot fi pastrati cu norma intreaga pe perioada in care sunt instituite starea de urgenta si starea de alerta.

–      Suportarea de catre angajator, doar a valorii nete a salariilor catre angajati, urmand ca in perioada in care sunt instituite starea de urgenta si starea de alerta, angajatorul sa nu mai plateasca impozitul pe salarii;

–      Promovarea turismului prahovean, in vederea atragerii de turisti din toate judetele tarii – in cadrul unei campanii realizate in mass-media nationala, cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Prahova. Pentru implementarea acestei masuri, Presedintele Consiliului Judetean a propus realizarea in cel mai scurt timp a unui grup de lucru format din conducerile Consiliului Judetean Prahova, Camerei de Comert si Industrie Prahova si Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova”

Pe pagina sa de socializare, Bogdan Toader a punctat faptul că în lipsa unor soluţii, 5.000 de angajaţi din domeniul turismului prtahovean vor fi în primejdie de a rămâne şomeri.

“Reprezentanții din turismul prahovean se tem pentru viitorul firmelor și al angajaților lor și așteaptă o gură de oxigen din partea guvernanților. Le putem veni în ajutor la nivel local. Una dintre propunerile viabile făcute astăzi de agenții economici, propunere pe care o susțin, este aceea de anulare a plății impozitelor pe clădiri și pe terenuri pentru firmele din domeniul turismului, care să acopere perioada aferentă stării de urgență și a stării de alertă.

Promovarea turismului prahovean este, de asemenea, un obiectiv necesar de îndeplinit. Sunt zone extraordinare în județul nostru, în afara binecunoscutelor Valea Prahovei, Valea Teleajenului și Valea Slănicului! Și este de datoria noastră să le aducem în atenția tuturor românilor, pentru că Prahova are o istorie care merită cunoscută în cele mai mici detalii!”, a precizat Toader.

sursa foto: Facebook Bogdan Toader

Verifică şi

Galerie foto şi video: O săptămână în Maramureş este suficient să rămâi îndrăgostit pe viaţă!

Din cauza distanţei mari şi implicit a timpului petrecut în maşină până în nordul ţării, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *