duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Reacţia subprefectului Mihaela Duţă referitoare la scandalul pensiunii oferite carantinaţilor

Reacţia subprefectului Mihaela Duţă referitoare la scandalul pensiunii oferite carantinaţilor

După ce duminică cotidianul Libertatea a postat un articol referitor la faptul că fiica subprefectului de Prahova, Mihaela Duţă are o pensiune la Poienarii Burchi în care a cazat deja primii carantinaţi şi după ce prefectul Cristian Ionescu a explicat într-un comunicat de presă că proprietara a oferit cu titlu gratuit acest serviciu autorităţilor locale şi judeţene, subprefectul Mihaela Duţă a transmis următorul punct de vedere: 

“Ultimele trei zile au fost grele pentru mine și pentru familia mea. În mass-media naționala și prahoveana, fiica mea, Ioana, a fost acuzată că încearcă să profite de pe urma crizei Covid-19 și a funcției mele de subprefect prin găzduirea în carantină a unui număr total de 18 persoane întoarse în țară din așa-numitele „zone roșii”, la pensiunea pe care a construit-o în comuna Poienarii Burchii. Reiese că Ioana ar fi o profitoare, iar eu – o funcționară aflată în conflict de interese. Nu este deloc așa. Dimpotrivă! Ea chiar si-a asumat un mare risc, si ar face-o din nou indiferent ce spun oamenii.
De 32 de ani, de când am născut-o, am învățat-o pe Ioana munca, cinstea, respectul față de oameni și de lege, precum și dorința de a le fi de folos semenilor. Din educația ei lipsește cu desăvârșire ideea de a profita de necazul altora, de a câștiga din specula ordinară cu măști chirurgicale, ori cu mănuși de cauciuc. Niciodată nu m-a dezamăgit. Nici acum!
Ioana a pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pensiunea din Poienarii Burchii pentru că a constatat lipsa cronică de spații de cazare din Prahova pentru cei care trebuie să intre în carantină. Oameni aflați, acum, la pensiune dormeau sub cerul liber. Poate că atenția celor care s-au grăbit să acuza ar trebui să se îndrepte și către primarii care refuză să acționeze în acest sens pentru că nu vor să găzduiască „ciumați” în comunitățile lor…Tot un fel de ”ciumati” ii considera si cetatenii urbei, neluand in calcul ca oricand ar putea fi in situatia lor.
Îi anunț pe cei care s-au grăbit să o (ne) acuze că actul Ioanei este cu titlu gratuit. Cu alte cuvinte, fiica mea nu a solicitat decontarea sumei de 230 de lei de persoană carantinată pe zi de cazare, așa cum îi dă dreptul legea, de aceea nu a incheiat contract cu primarul comunei Poienarii Burchii, ca sa raspund si celor care s-a grabit sa spuna ca Prefectura Prahova a facut un ”cadou”, desi nu a asteptat raspunsul. Oamenii aceia stau și vor sta la pensiunea din Poienarii Burchii fără ca statul să-i plătească fiicei mele vreun leu de cazare.
Vor fi decontate doar cheltuielile de curățenie și dezinfecție, precum și plata utilităților.
Nu doar că gestul Ioanei nu este unul de care să mă rușinez, dar chiar sunt mândră de fiica mea, pentru că mi-a dovedit că anii în care am învățat-o să fie om nu au fost pierduți.
Sa ne rugam lui Dumnezeu sa iesim bine sanatosi toti din toate incercarile astea la care suntem supusi! In rest, numai de bine!”

Pe acelasi subiect: https://prahovaeconomica.eu/2020/04/06/prefectul-isi-acopera-colega-fiica-subprefectului-duta-si-a-cedat-gratuit-pensiunea-pentru-carantinati/

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *