duminică , 22 septembrie 2019
Acasă / National / Ministerul Sănătăţii ne asigură că nu va introduce co plata în sistemul sanitar de stat

Ministerul Sănătăţii ne asigură că nu va introduce co plata în sistemul sanitar de stat

Ministerul Sănătăţii a precizat printr-o informare pe site că nu intenţionează să introducă co plata pentru consultaţii şi alte proceduri medicale acordate în spitale sau policlinici de stat. 

“În ceea ce priveşte proiectul de OUG pentru modificarea legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizari:

Ministerul Sănătăţii nu intenționează să introducă co plata pentru serviciile medicale acordate în unităţile sanitare de stat.

Proiectul pus în dezbatere publică urmareşte o abordare legislativă unitară care este necesară pentru a da posibilitatea persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale de sănătate să beneficieze de servicii medicale la furnizorii privați aflați în contract cu CNAS, cu plata de către asigurat numai a diferenței dintre tariful furnizorului privat şi cel suportat de CNAS, cu informarea și acordul în prealabil al acestuia.

Proiectul se află în dezbatere publica”, se arată în informare.

Verifică şi

Anchetă a Consiliului Concurenţei: Cum cresc preţurile carburanţilor în România!

Consiliul Concurenţei susţine implementarea unei reguli prin care toţi operatorii să afişeze simultan majorările preţurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *