duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / A fost finalizat proiectul Stației de tratare mecano-bilogică Ploiești

A fost finalizat proiectul Stației de tratare mecano-bilogică Ploiești

Astazi a avut loc conferința de finalizare a proiectului ,,Fazarea proiectului sistem de management integrat al deșeurilor în Județul Prahova”. Proiectul este co-finanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3 – dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectiv specific 3.1. – reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2018/01/30/lucrarile-la-statia-de-tratare-a-deseurilor-ploiesti-continua-pe-alt-program/

Prin acest proiect s-au urmărit continuarea și dezvoltarea investițiilor în sectorul de gestionare a deșeurilor solide, începute prin proiectul ,, Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova”, finanțat prin POS Mediu 2007-2013.

Astfel, s-a completat infrastructura existentă la acel moment cu ,,Staţia de Tratare Mecano-Biologică (STMB) a deşeurilor biodegradabile Ploieşti și cu echipamentele adiacente (14 containere de metal și 4 vehicule transfer lung curier). Stația are o capacitate de prelucrare de 150.065 tone / an, din care deșeuri reziduale 146.960 tone /an și 3150 de tone/an, deșeuri verzi (deșeuri biodegradabile din grădini, parcuri și piețe). Scopul său este de a completa infrastructura existentă la nivelul județului Prahova, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, astfel încât să poată fi îndeplinite mai multe obiective privind protecția mediului.

Valoarea totală a proiectului ,,Fazarea proiectului sistem de management integrat al deșeurilor în Județul Prahova” este de 64.442.740,75 lei cu TVA, iar 952.793 lei reprezintă contribuția eligibilă a beneficiarului. Obiectivul principal a fost stabilirea unui set de măsuri, care să conducă la creșterea standardului de viață al populației județului Prahova, precum și la un mediu mai puțin poluant, cu respectarea acquis-ului comunitar în domeniu.

Pe viitor, Masterplanul de deșeuri va fi monitorizat și gestionat de ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) ,,Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova”. Prezent la evenimentul de finalizare a proiectului, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a apreciat importanța acestui obiectiv de interes județean, ce va aduce beneficii prahovenilor, fie că locuiesc în mediul rural sau urban, dar și agenților economici care își desfășoară activitatea în județul Prahova. Totodată, președintele a amintit că prin finalizarea Staţiei de Tratare Mecano-Biologică (STMB) a deşeurilor biodegradabile Ploieşti, sistemul de management al deșeurilor în județul Prahova, devine complet funcțional, atingându-se astfel angajamentele impuse României prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, sectorul mediu.

Proiectul ,,Fazarea proiectului sistem de management integrat al deșeurilor în Județul Prahova”, coordonat de directorul executiv adjunct, Silvia Constantinescu, este unul dintre cele mai importante proiecte din fonduri europene câștigate și implementate la nivelul Județului Prahova.

comunicat de presa

 

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *