duminică , 13 iunie 2021
Acasă / National / Una din zece mașini verificate de RAR anul acesta poluează peste limita admisă

Una din zece mașini verificate de RAR anul acesta poluează peste limita admisă

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

In Județul Prahova au fost verificate 508 vehicule dintre care 63.78% erau neconforme, iar 20 masini prezentau pericol iminent de accident.

La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11 mii de amenzi contravenţionale, au fost retrase 8480 de certificate de înmatriculare şi reţinute 258 de permise de conducere.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

comunicat de presa RAR

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte azi în România

Astăzi,  12 aprilie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *