marți , 7 iulie 2020
Acasă / National / Angajaţii din penitenciare continuă protestele începute pe 1 august. Sindicaliştii cer demisia ministrului justiţiei

Angajaţii din penitenciare continuă protestele începute pe 1 august. Sindicaliştii cer demisia ministrului justiţiei

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită demisia ministrului justiţiei, pentru că, susţin liderii acestei organizaţii profesionale, nu se implică deloc în rezolvarea inechităţilor salariale la care sunt suspuşi angajaţii din penitenciare. Totodată, printr-un comunicat de presă, sindicaliştii confirmă continuarea  protestului  început pe 1 august. 

“Ministrul justitiei trebuie sa raspunda pentru totala lipsa de implicare, angajatii din penitenciare fiind singurii care nu beneficiaza de majorarea cu pana la 15% a salariului de baza acordata prin Ordonante de Urgenta ale Guvernului tuturor celorlalti angajati din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Practic, agentii si ofiterii de penitenciare raman singura categorie profesionala din acest sector de activitate care nu beneficiaza de aceasta majorare salariala, desi in perioada de consultari initiatorii proiectului si institutiile avizatoare au fost insistent sesizati de catre sindicatele din penitenciare referitor la aceasta problema.

Consideram ca ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader, este principalul vinovat pentru aceasta forma de discriminare  salariala a angajatilor din penitenciare, acesta nefiind nici de aceasta data interesat in sustinerea intereselor legitime ale personalului din subordine.

In aceste conditii, una dintre masurile pe care o vom propune marti 08 august 2017 la discutiile cu ministrul justitiei pe tema adoptarii unui pachet de masuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului justitiei, pentru incompetenta si dezinteres.

Indiferent insa de ce decizie va lua acesta – banuim ca va dori si dansul sa ramana cat mai mult in functie, cerem Guvernului Romaniei sa elimine situatia discriminatorie in care sunt pusi angajatii din penitenciare si sa aprobe majorarea cu pana la 15% a salariului de baza si pentru aceasta categorie de personal.

Intre timp, protestele angajatilor din penitenciare, incepute la 01 august 2017 prin refuzul de a efectua ore suplimentare care va duce inevitabil la blocarea a activitatii penitenciarelor, continua pe durata nedeterminata. Urmeaza pichetari ale penitenciarelor si actiuni de protest la Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei.

Pe lista de revendicari adaugam, alaturi de imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de personal si construirea unui cadru legal care sa protejeze angajatii penitenciarelor, eliminarea discriminarilor salariale dar si demiterea ministrului justitiei pentru incapacitatea de a intelege si rezolva problemele din penitenciare”, se arată în comunicatul de presă.

foto arhiva

Verifică şi

Ştirea cu “morţii de Covid dintr-un tir” este falsă! Nu distribuiţi!

Grupul de Comunicare Strategică atenționează opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *