marți , 14 iulie 2020
Acasă / National / Restructurări la Telekom România. 500 de manageri şi-ar putea pierde locurile de muncă

Restructurări la Telekom România. 500 de manageri şi-ar putea pierde locurile de muncă

De astăzi încep discuţiile în ceea ce priveşte restructurările din Telekom România. Echipa de management a Telekom România, în frunte cu directorul general Miroslav Majoros vor discuta cu reprezentanţii sindicatelor despre planul de re­or­ganizare care are ca scop eficientizarea acti­vi­tăţii grupului de comunicaţii fixe şi mobile şi re­venirea pe creştere a vânzărilor, dar care pre­supune şi eliminarea unui număr important de funcţii de manager şi concedieri ce vor afec­ta câteva sute de oameni, scrie www.zf.ro.

Unul dintre sindicate a avansat de asemenea ipoteza că 500 de manageri îşi vor pierde poziţiile sau chiar locurile de muncă.

Telekom continuă practic, sub coor­do­na­rea de data aceasta directă a germanilor, re­struc­tu­ra­rea şi obţinerea de sinergii din fuziunea mo­bil/fix pe care a căutat-o ani de zile după pri­va­ti­zare, sub comanda grecilor de la OTE.

citeste si: http://www.zf.ro/business-hi-tech/grupul-telekom-avanseaza-cu-programul-de-reorganizare-boardul-a-discutat-noua-organigrama-16246273

În cadrul discuţiei echipa de management este aşteptată să ofere detalii şi despre noua organigramă a grupului, care a fost deja pre­zentată în cadrul şedinţei Consiliului de ad­mi­nistraţie desfăşurată în urmă cu o săptămână. Noua organigramă, care le impune direc­to­rilor să renunţe la mai multe poziţii de ma­na­ger şi la o serie de oameni din depar­ta­men­tele pe care le coordonează – pentru a re­duce cos­tu­rile şi a reduce complexitatea pro­ceselor, cir­culă deja informal în cadrul grupului, astfel că mulţi dintre managerii care s-au întrebat în ulti­mele două luni dacă funcţia lor va mai exis­ta sau nu cunosc deja ce intenţii au superiorii ie­rarhici şi compania în ceea ce-i priveşte începând cu data de 1 iulie.

După şedinţa Consiliului de administraţie de săptămâna trecută, toţi angajaţii grupului Telekom au primit de altfel o informare pri­vind discuţiile din board şi iminenţa trecerii la o nouă organizare.

„În şedinţa Consiliului de administraţie, echi­pa de management a prezentat stadiul ac­tual al procesului de transformare şi a pre­zentat noi iniţiative, printre care: digitalizarea ac­ti­vităţilor interne şi a celor orientate către cli­ent, optimizarea proceselor interne pentru o or­ganizare mai eficientă şi mai suplă, cu pier­deri şi birocraţie reduse; o nouă configuraţie şi struc­tură organizatorică ce urmează să fie defi­ni­tivate şi implementate în perioada ur­mă­toare. Vom asigura o informare continuă pe tot parcursul derulării programului şi vom re­veni cu detalii pe măsură ce acesta pro­gresează“, conform mesajului intern transmis de management către angajaţi şi care a fost vă­zut de ZF.

Proiectul de reorganizare New Telekom a fost anunţat public de directorul general Miroslav Majoros în februarie. El a declarat atunci că grupul trebuie să-şi schimbe rapid structura şi modelul operaţional „greoi“ – asemănător unei „instituţii de stat“.

 

Verifică şi

Ştirea cu “morţii de Covid dintr-un tir” este falsă! Nu distribuiţi!

Grupul de Comunicare Strategică atenționează opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *