Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Volosevici: Locatarii blocului "7 etaje" ar putea fi mutaţi într-un bloc nou sau despăgubiţi!

5 ianuarie 2022
Share:
dba226a2-ee9d-4603-805e-5aaa1321632a-jfif-1641397678.jfif

După ce ieri a lansat o temă controversată pentru comunitate şi anume demolarea blocului 7 etaje, astăzi, primarul Andrei Volosevici a explicat într-o conferinţă de presă motivul pentru care Primăria Municipiului Ploiești face un sondaj de opinie pe această temă, dar şi ce se va întâmpla cu locatarii imobilului respectiv dacă ploieştenii vor decide demolarea. La ora aceasta (17.42) 3.190 de voturi au fost pentru demolare, în vreme ce doar 963 pentru menţinere.

Consultarea ploieștenilor este necesară având în vedere construcția bugetului pentru anul 2022, de aceea aceştia sunt aşteptaţi să răsoundă la întrebarea “Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?” pana pe 28 ianuarie anul curent. În funcție de votul major pana oității se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiții pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate.

https://youtu.be/uot3XwsCAK8

Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.

"Nu ne putem apuca de studii până nu avem acordul ploieştenilor pentru că studiile costă. Şi cheltuiala asta e din bani publici. Ieri am avut o discuţie cu Ordinul Arhitecţilor şi pentru mine a fost o reală dezamăgire. Am întrebat de punerea în valoare a unor clădiri simbolice ale oraşului şi mi s-a răspuns pe principiul "suntem foarte încântaţi că ne-aţi chemat dar nu vrem să vă spunem nimic". Aşa că deocamdată întrebăm ploieştenii. Dacă avem acordul putem demara procedurile. Cât despre oamenii care locuiesc în bloc, bloc cu probleme reale cu gradul 2 de risc seismic, ar putea fi mutaţi într-un bloc P+8, făcut tot în centru, langa sediul Peco sau ar putea fi despăgubiţi, cum doresc. Dar până acolo mai e mult!", a explicat Volosevici. 

Ploieștenii sunt invitați să-şi exprime opinia participând la acest sondaj accesand link-ul https://strawpoll.com/6gcf17eoa