Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video şi foto: Două zile de PRAHOVA VIN-EXPO, eveniment despre vin, cultură şi turism

10 iunie 2022
Share:
eveniment-vin-jpg-1654870128.jpg

Ieri şi astăzi, la Ploieşti s-a desfăşurat PRAHOVA VIN-EXPO, eveniment de promovare a vinului şi cramelor prahovene. În sala coloanelor din Palatul Culturii din Ploieşti mai multe crame prahovene şi-au prezentat produsele, vinuri valoroase, multe dintre ele premiate la concursuri naţionale şi internaţionale,în vreme ce mai mulţi artizani  autentici au expus produse din lemn, covoare şi carpete dar şi ii tradiţionale. 

"Vinurile prahovene se află pe un loc meritoriu în topul vinurilor pentru că atunci când spunem Prahova, spunem Dealu Mare şi nu mai este nevoie de prezentare deja. Să nu uităm că vinurile roşii de aici au plecat, şcoala veche de paharnici de aici a plecat, tot aici este şi cultura neolitică Boian care ne aminteşte cât de veche e tradiţia vinului pe aceste meleaguri. În urmă cu 150 de ani, Ploieştiul era în primul rând, un oraş al vinurilor şi rachiurilor şi aveam cea mai mare densitate de cârciumi, rachierii şi restaurante", a explicat Sergiu Nedelea, somelier, Fondator r& CEO Winetaste.  

https://youtu.be/ZLs8MjeAljw

"Sunt multe ţări care oferă turism oenologic, gastronomic şi de aventură şi trebuie să ne putem poziţiona în rând cu ele: Republica Moldova, Slovenia, Ungaria nu mai vorbesc de Franţa, Italia şi Spania. Trebuie să învăţăm ce văd străinii la noi ca avantaj competitiv şi cu asta să ieşim în faţă la comunicare. Ar trebui să ne vadă şi ministrul turismului care să înţeleagă că facem eforturi în direcţia promovării valorilor autentice ale României, economie locală, vinuri", a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Prahova. 

https://youtu.be/hQZoLqHmJwE

institutul de Cercetare Dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie Valea Căluăgărească şi-a prezentat clonele care au ajuns la export. Cercetătorii cred că anul acesta vom avea un vin de calitate. 

"După cum a început anul, cu lipsa de umiditate din sol mă aştept să fie un an foarte bun pentru viticultură în special pe partea calitativă. Doar să nu avem probleme cu grindina cum s-a întâmplat în 2019, dar avem asigurări că bateriile de rachete antigrindină funcţionează deja şi cred că nu se va mai întâmpla nimic rău", a explicat ing. Marian Ion, directorul ICDVV Valea Călugărească. 

https://youtu.be/QYeolb6BMg0

 

Evenimentul a fost onorat cu prezenţa a numeroşi membri ai Corpului Diplomatic  -  Ambasadori, Ministri-Consilieri, Consilieri Comerciali, Consuli Onorifici si reprezentanti ai unor organizatii de afaceri straine in Romania, din 12 tari .

Organizatori : Consiliul Județean Prahova și Camera de Comerț și Industrie Prahova

Parteneri: Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti, Filarmonica Paul Constantinescu Ploieşti, Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Restaurantul Orizont – Ploieşti, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, Muzeul Judeţean de Ştiintele Naturii Prahova

Parteneri media – Prahova Business, Bucuresti Business, Ziarul Ploiestii, Radio Magic FM, Ploiestii TV, Ziarul Prahova, Ziarul Telegrama, PrahovaEconomica.ro, Lace Magazine, Dada TV, Prahova-News.ro.

https://youtu.be/ntyXRInLcQc