Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Sinăienii afectați de zgomotul de pe DN1 ar putea beneficia de izolare fonica a locuintelor

25 ianuarie 2021
Share:
Sinăienii afectați de zgomotul de pe DN1 ar putea beneficia de izolare fonica a locuintelor

Sinăienii afectați de zgomotul de pe DN1 ar putea beneficia de izolare fonică a locuințelor, anunță Primăria Sinaia pe pagina sa de socializare.

Astfel, până pe 29 ianuarie 2021, CNAIR organizează consultări publice în vederea finalizării Planurilor de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier în localitățile traversate de drumurile naționale.

Pentru diminuarea nivelului de zgomot produs de traficul de pe sectorul de drum DN1, km 122+000 – km 125+000, și care îi afectează pe cei care locuiesc în apropierea șoselei naționale, CNAIR are în vedere realizarea, în parteneriat cu Primăria Sinaia, a unui proiect de izolare fonică a clădirilor rezidențiale cu cel puțin o fațadă expusă la zgomot mai mare sau egal cu 50 de decibeli pe timpul nopții. Conform estimărilor CNAIR, 975 de persoane și 621 de locuințe din Sinaia afectate de zgomotul generat de traficul rutier ar putea beneficia de izolare fonică printr-un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile.

" Pentru consultarea Planului de acțiune și a hărților strategice de zgomot, te invităm să accesezi următorul link: http://management-zgomot.cnadnr.ro (secțiunea HĂRȚI => 2017 din coloana stângă => Hărți strategice de zgomot/Planuri de acțiune => poziția 52).

Dacă locuiești într-o clădire rezidențială din apropierea drumului național DN1, te încurajăm ca până pe 29 ianuarie 2021, ora 16.00, să trimiți observațiile și propunerile tale privind Planul de acțiune și hărțile strategice prin e-mail, la adresa management-zgomot@andnet.ro, sau prin poștă, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A din București, Bulevardul Dinicu Golescu nr.38, sectorul 1!"

Foto arhiva