Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Sfârşit de săptămână internaţional la Ploieşti. Vezi ce au pregătit organizatorii!

19 septembrie 2017
Share:
Sfârşit de săptămână internaţional la Ploieşti. Vezi ce au pregătit organizatorii!

Pe ploieşteni îi aşteaptă un sfârşit de săptămână pe ritmuri internationale . Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii și Identității Naționale, este cea de-a V-a ediție a Festivalului “Alfabetul Conviețuirii”.

 

Astfel, în perioada 22-24 septembrie a.c., pe Bulevardul Independenței, veţi putea găsi atât un târg meşteşugăresc cu obiecte hand made, spectacole, parade ale costumelor, dar şi mâncare din bucătăria internaţională care poate fi servită pe stradă. 

 

Festivalul interetnic va debuta vineri, 22 septembrie a.c., la ora 18.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale. În prezența autorităților și a invitaților va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, pe scena amenajată în zona de Sud a Bulevardului Castanilor.

În perioada celor trei zile ale festivalului se vor desfășura spectacole și concerte, ce vor fi susținute de reprezentanții minorităților participante, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra populară “Flacăra Prahovei”, etc. Va cânta Ionuţ Galani, cunoscut interpret de muzică grecească, Mahala Rai Band, dar şi artişti din uniunile mai multor etnii din România-maghairă, germană, albaneză, bulgară, armeană, poloneză, macedoneană, turcă, cehă şi altele. 

Pe toată perioada festivalului, pe Bulevardul Castanilor, între scena amplasată la Gara de Sud și următorul rond spre Centru, ploieștenii vor putea vizita și admira creațiile inedite ale unui târg de handmade. Totodată, vor putea observa și aprecia tradiția, civilizația și cultura celor 18 comunități etnice prezente la eveniment prin vizitarea standurilor de prezentare, care vor fi special amenajate în zona menționată.

 

De asemenea, între cele două ronduri ale Bulevardului Independenței, va fi aranjată o zonă de street food, unde, savoarea mâncărurilor tradiționale sau experiența culinară a unor rețete neobișnuite vor stârni simțurile celor care apreciază bucatele bine făcute.

Vezi mai jos programul pe zile: