Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Primarii localităților asociate în ADI Deșeuri, nemulțumiți de Rosal. Sunt și două solicitări de reziliere!

11 iunie 2019
Share:
Primarii localităților asociate în ADI Deșeuri, nemulțumiți de Rosal. Sunt și două solicitări de reziliere!

După ce ieri s-a întâlnit cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din Ploiești și cu toți cetățenii care și-au dorit să participe la această dezbatere pentru a discuta despre rezilierea contractului cu Rosal, primarul Adrian Dobre a solicitat convocarea unei ședințe a ADI Deșeuri Prahova pentru a cere încă o dată rezilierea acestui contract păgubos pentru cetățenii Ploieștiului. 

Neridicarea gunoiului zile în șir de către Rosal din cauze grevelor dese ale angajaților operatorului au devenit ceva obișnuit, iar ploieștenii nu mai vor să tolereze așa ceva, pentru că atât ei, cât și municipalitatea plătesc pentru servicii neefctuate. Problema este că oricare dintre localitățile din această asociație a deșeurilor ar dori să iasă din asociere, are nevoie de acordul celorlalte și totodată să plătească daune, având în vedere că asocierea are la bază un proiect pe fonduri europene.

”Ieri am avut o întâlnire cu 120 de ploieșteni, președinți de asociație, administratori, dar și ploieșteni obișnuiți, mulți dintre ei care stau la case. Și toți și-au manifestat mulțumirea față de modul în care își îndeplinește activitatea operatorul de salubritate. Problemele sunt extraordinar de mari în zonele de condominiu, dar nu numai. Nimeni nu își mai aduce aminte când a făcut Rosalul ultima dată o igienizare a spațiilor de colectare. Când ne e lumea mai dragă ne trezim că nu se mai ridică deșeurile din municipiu. Când rampa de la Boldești este închisă, pentru noi, ploieștenii devine o mare problemă. Sunt vreo 10 situații când rampa a fost închisă și este total neplăcut ca acest operator pe care ADI l-a acceptat, Vitalia, să închidă și să deschidă rampa după bunul plac. Cred că ADI ar trebui să facă ceva în acest sens pentru că problemele dintre Vitalia și Rosal nu trebuie să fie suportate de cetățeni. S-a tot pus problema că noi, dacă am ieși din ADI ar trebui să plătim toate proiectele făcute pentru Primăria Ploiești, ceea ce nu este normal câtă vreme serviciul nu a fost efectuat corespunzător!”, a precizat Adrian Dobre în timpul întâlnirii.

Totodată, primarul Dobre a mai precizat că atunci când rampa e închisă, Rosal depozitează gunoiul pe care îl ridică din Ploiești la sediul său din Berească, iar oamenii din zonă s-au săturat să simtă mirosul și sunt îngrijorați de ceea ce o să se întâmple după câteva zile de caniculă.

Și primarul din Blejoi, Adrian Dumitru a spus că va solicita rezilierea contractului cu Rosalul din cauza nerespectării programului de ridicare a gunoiului menajer. ”Am făcut solicitarea și mâine o voi trimite la ADI. Și noi avem nenumărate sesizări în ultimul an că nu și-au respectat programul de ridicare. Pe cetățeanul din Blejoi sau din altă localitate nu îl interesează că a avut Rosalul grevă. Nu mai vrem promisiuni de la Rosal, ci fapte”.

Reprezentanții Rosal au venit cu veșnicele scuze privitoare la plata taxei de mediu la rampă pe care nu societatea ar trebui să o plătească, dar a plătit-o după ce a fost executată silit de Vitalia, la relația defectuoasă cu partenerul impus de ADI, Vitalia.

Mai mulți primari s-au declarat nemulțumiți de contractul cu Rosalul, dar și de atitudinea Vitalia, care nu are dreptul să închidă rampa când dorește.

Ultima majorare de tarif pentru ridicarea gunoiului s-a făcut în luna februarie 2019, la nivelul asociației.