Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Prefectul îi cere demisia lui Iulian Dumitrescu din funcţia de preşedinte al CJ Prahova pentru neimplicare în criza gunoiului

8 februarie 2024
Share:
img20240208113435-jpg-1707397693.jpg

În 84 de localităţi din Prahova, inclusiv Ploieşti, gunoiul nu s-a ridicat de câteva zile. Primarul Andrei Volosevici a făcut astăzi o conferinţă de presă, la care l-a invitat şi pe prefectul judeţului Virgiliu Nanu, în care s-a plâns că nu a fost ajutat în rezolvarea acestei probleme. Acesta vrea să aducă iar împreună pe toţi cei care sunt responsabili de această problemă. Prefectul a cerut public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, pe care îl vede responsabil de problema gunoiului neridicat în tot judeţul. 

"Avem o criză a deşeurilor pe care o cunoaşteţi cu toţii. Din 30 noiembrie 2023 ne-am tot întâlnit pentru a rezolva această problemă. Noi nu putem interveni în litigiul dintre două societăţi comerciale, dar am încercat să-i punem la masă, să găsească posibilităţile legale şi să rezolve această problemă. Am sperat să văd implicare mai mare şi din partea celor de la ADI Deşeuri să vină cu o soluţie. Dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Mai mult de atât avem un preşedinte AGA, pe Iulian Dumitrescu, pe care nu l-am văzut la nicio astfel de întâlnire. Deci văd o criză a deşeurilor prost gestionată atât de cei de la ADI, cât şi a preşedintelui AGA prin neimplicare. Eu cer public demisia preşedintelui Iulian Dumitrescu din funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Prahova. Vă promit că mâine voi iniţia o nouă şedinţă pentru a media această situaţie, dar repet că eu nu pot interveni altfel în acest litigiu, dar cer ferm intervenţia celor de la ADI Deşeuri", a precizat Virgil Nanu. 

"Eu îi întreb pe cei de la ADI Deşeuri care sunt plătiţi cu zeci de mii de lei, care este soluţia lor? În contextul în care noi ne rugăm să se stabilească o şedinţă să rezolvăm problema. Şi din 2021 am solicitat rezilierea contractului cu acest operator. Pare că Ganea şi ceilalţi de pe acolo sunt doar secretare, nu merge aşa! Nu e vorba doar de Ploieşti, este o chestiune care trebuie serios discutată. Am putea rezolva doar prin plângere penală toate cele 84 de UAT-uri, având în vedere că noi nu avem contracte directe cu operatorul, ci facem parte din ADI Deşeuri", a spus şi primarul Andrei Volosevici.